Formula–E: Mortara hódította el a pole-t a berlini első futamra

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.14. 12:05
null
Edoardo Mortara Formula–E-s pályafutása első pole pozícióját szerezte Berlinben (Fotó: DPPI)
Edoardo Mortara nyerte meg a Formula–E berlini versenyhétvégéjének szombati időmérőjét. A Venturi svájci pilótája mellől Alexander Sims (Mahindra), a második rajtsorból a DS Techeetah párosa, António Félix da Costa és Jean-Éric Vergne vághat neki a németországi első versenynek.

 

Németország fővárosában folytatódik a Formula–E 2022-es idénye, ugyanis Berlinben rendezik meg a szezon hetedik és nyolcadik versenyét. Érdekesség, hogy a pálya vonalvezetése nem ugyanaz lesz a szombati, illetve a vasárnapi futamon, ugyanis míg az elsőn az óramutató járásával ellentétesen köröznek a versenyzők, a vasárnapi összecsapáson az ellenkező irányba haladnak majd az autók.

Szombaton két szabadedzéssel vette kezdetét a versenyhétvége – az elsőn Oliver Rowland diktálta a tempót Lucas di Grassi és a világbajnoki pontversenyt vezető Stoffel Vandoorne előtt. A második tréningen André Lotterer autózta a leggyorsabb kört, mögötte Edoardo Mortara és Sébastien Buemi végzett.

Ezután következett az időmérő, amelynek A-csoportjából Pascal Wehrlein, Stoffel Vandoorne, Edoardo Mortara és Sérgio Sette Camara tette biztossá a helyét a negyeddöntőkben. A B-csoportból António Félix da Costa, André Lotterer, Jean-Éric Vergne és Sébastien Buemi jutott tovább.

Elsőként Wehrlein és Sims csapott össze a negyeddöntőkben – kettejük közül az utóbbi autózta a gyorsabb kört. Utánuk Vergne és Vandoorne mérkőzése következett, amely a francia versenyző továbbjutását hozta. Mortara felülmúlta Lotterert, Sette Camara és Da Costa közül pedig az utóbbi egészítette ki az elődöntősök mezőnyét.



Az utolsó körbe jutásért Sims és Vergne, illetve Mortara és Da Costa mérkőzött meg. Az első futam pole pozíciójáért végül Sims és Mortara csapott össze, akik közül az előbbi úgy jutott be a döntőbe, hogy ezredre pontosan ugyanolyan kört autózott, mint a francia riválisa. A rajtelsőséget végül Mortara hódította el Sims elől, a harmadik helyről Da Costa vághat neki a szombati futamnak.

Folytatás 15 órakor az első versennyel!

FORMULA–E
BERLIN, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Edoardo Mortara (svájci, Venturi)
2. Alexander Sims (brit, Mahundra)
3. António Félix da Costa (portugál, DS Techheetah)
4. Jean-Éric Vergne (francia, DS Techeetah)
5. André Lotterer (német, Porsche)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik