H. L.
2023.06.03 07:01 Frissítve: 2023.06.03 10:02

Formula–E: Günther először a pole-ban az indonéziai időmérőn

Maximilian Günther szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E indonéziai hétvégéjének első időmérőjén. Mögötte Jake Dennis és Pascal Wehrlein zárt, míg az első ötös sorát Jean-Éric Vergne és Stoffel Vandoorne tette teljessé. 

Günther várhatja az élről a piros lámpák kialvását Jakartában (Fotó: DPPI)

 

 

Négyhetes szünet után a Formula–E mezőnye Jakartába utazott, ahol közép-európai idő szerint péntek hajnalban az első szabadedzéssel vette kezdetét a dupla hétvége programja. A leggyorsabb Maximilian Günther volt, mögötte Edoardo Mortara és Stoffel Vandoorne érkezett, míg az egyéni összetettet vezető Nick Cassidy a tizenhetedik pozícióban nyitott.

Günther a második gyakorláson is megtartotta az első helyet, mögé Jake Dennis és Sam Bird zárkózott fel, míg Cassidy ezúttal is kicsúszott a top 10-ből, és a tizenharmadik idővel hangolt a kvalifikációra.

Noha a vb-éllovas határozottan előrelépett, ez nem volt elég, és már a csoportszakaszban búcsúznia kellett, miután két ezreddel lemaradt a továbbjutásról. Az A-csoportban Dennis volt a leggyorsabb, mellette Stoffel Vandoorne, Jean-Éric Vergne és Robin Frijns, míg a B-csoportból Günther, az összetettben második Pascal Wehrlein, René Rast és Mortara kvalifikálta magát a negyeddöntőbe.

 

Először a DS Penske versenyzői, Vergne és Vandoorne csaptak össze, a házi csatában a francia kerekedett felül. Utánuk Frijns és Dennis következett, közülük brit bizonyult a gyorsabbnak, majd Rast és Wehrlein, valamint a Maserati-pilóták csatája következett. Előbbi párharcból Wehrlein, míg utóbbiból Günther menetelt tovább.

Az elődöntőben először Vergne és Dennis, majd Wehrlein és Günther harcolt a döntőbe jutásért, ahová végül Dennis és Günther biztosította be a helyét. A pole pozíciót a hétvége eddigi valamennyi szakaszában leggyorsabb német szerezte meg, így ő várhatja az élről a piros lámpák kialvását. Mellőle a végső összecsapásban 341 ezreddel alulmaradó Dennis rugaszkodhat el, míg a második sorból Wehrlein és Vergne kezdheti meg a futamot. 

Az ötödik Vandoorne lett, majd Mortara, Frijns, Rast, Nico Müller, illetve Cassidy zártja az első tízes sorát. 

Folytatás 10 órakor a versennyel. 


2023.06.03 06:42:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

A német a hétvége eddigi valamennyi szakaszában a leggyorsabbnak bizonyult.

2023.02.10 23:11:48

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Jelenleg a Ferencváros és a válogatott sikerei tartják az ernyőt az egyébként még messze nem hatékony magyar modell fölé. A győzelmet nyilván nem kell megmagyarázni, s minket, szurkolókat ez érdekel igazán, de ha hosszabb távon nem szilárdul meg az alap, akkor prognosztizálható a ciklikusság: egyszer fent, egyszer lent.

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.