Formula–E: Da Costa a pole-ban, Vandoorne a 4. helyen az idényzárón

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 08:29
null
António Félix da Costa indulhat az első rajtkockából a Formula–E 100. versenyén (Fotó: DPPI)
António Félix da Costa szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E szöuli idényzárójának vasárnapi időmérőjén. A portugál versenyző mellől Edoardo Mortara vághat neki a szezon utolsó futamának, a világbajnoki összetett élén álló Stoffel Vandoorne a negyedik helyről indulhat.

 

A Formula–E történelmének 100. versenyével ér véget a 2022-es idény. A kétfutamos szöuli szezonzáró előtt Stoffel Vandoorne vezette a világbajnoki pontversenyt, s bár a bajnokavatás elmaradt szombaton, a belga pilóta ötödik pozíciója elég volt ahhoz, hogy jó esélyekkel várja az utolsó fordulót.

Vandoorne a vasárnapi időmérőn is jól kezdett, hiszen a második helyen zárta az A-csoportot, így továbbjutott a negyeddöntőbe. Rajta kívül ez Edoardo Mortarának, Robin Frijns-nek és Lucas di Grassinak sikerült. A B-csoportból Jake Dennis, António Félix da Costa, Jean-Éric Vergne és Dan Ticktum biztosította be helyét a folytatásban, míg Vandoorne bajnoki riválisa, Mitch Evans csak a hetedik pozícióban zárta a csoportját.

Vandoorne számára a negyeddöntő sem jelentett akadályt, s Mortarához, Dennishez, illetve Da Costához hasonlóan ebből a körből is továbbjutott. A döntőbe kerülésért Mortarával csapott össze, ám a svájci pilóta köre sikerült jobban, így Vandoorne a negyedik pozícióból rajtolhat a szezonzárón.

Dennis és Da Costa párharcából az utóbbi került ki győztesen, aki ráadásul Mortarát is felülmúlta a döntőben, így Da Costa vághat neki a pole pozícióból a 2022-es idény utolsó futamának, amely magyar idő szerint 9 órakor veszi kezdetét Szöulban.

FORMULA–E
SZÖUL, MÁSODIK IDŐMÉRŐ
1. António Félix da Costa (portugál, DS Techeetah)
2. Edoardo Mortara (svájci, Venturi)
3. Jake Dennis (brit, Andretti)
4. Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes)
5. Robin Frijns (holland, Envision)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik