Formula–E: Cassidy a pole-ban az első futamon New Yorkban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 16:12
null
Nick Cassidy indulhat az első rajtkockából a New York-i első futamon (Fotó: DPPI)
Nick Cassidy szerezte meg a pole pozíciót a Formula–E New York-i versenyhétvégéjének szombati időmérőjén. Az új-zélandi versenyző mellől Stoffel Vandoorne, a második rajtsorból Lucas di Grassi és Pascal Wehrlein indulhat.

 

Az első szabadedzéssel vette kezdetét pénteken a New York-i versenyhétvége programja. Az élen Stoffel Vandoorne nyitott, mögötte Sérgio Sette Camara és Oliver Rowland zárta a tréninget. Szombaton a második edzéssel folytatódott a program, ezúttal António Félix da Costa bizonyult a leggyorsabbnak Mitch Evans és Jake Dennis előtt.

A kicsivel később rendezett időmérő A-csoportjának körözését azonban mindössze néhány perc elteltével félbe kellett szakítani, miután Sette Camara a falnak csapta az autóját. Nagyjából tíz perc elteltével folytatódhatott a kvalifikáció első szakasza, amelyből Robin Frijns végül az első helyen jutott be a negyeddöntőbe. Továbbjutott rajta kívül Nick Cassidy, Stoffel Vandoorne és Sébastien Buemi. A világbajnoki pontverseny élén álló Edoardo Mortara kiesett, míg Maximilian Günther a szakasz legvégén – Sette Camarához hasonló módon – összetörte az autóját.


Kicsivel később, mire pályára hajthatott a B-csoport is az időmérőn, megérkezett az eső New Yorkba, ami trükkösebbé tette a körülményeket a versenyzők számára. A mezőny ezen fele baleset nélkül teljesítette a szakaszt, az élen Lucas di Grassi biztosította be helyét a negyeddöntőben, amelyben részt vehetett még Alexander Sims, Sam Bird és Pascal Wehrlein.

A negyeddöntők Wehrlein és Frijns, Bird és Cassidy, Vandoorne és Sims, illetve Buemi és Di Grassi összecsapását hozták. A következő szakaszban már csak Wehrlein, Cassidy, Vandoorne és Di Grassi vehetett részt, a pole pozíció sorsáról döntő utolsó párharcot Cassidy és Vandoorne vívta.

A rajtelsőség az Envision versenyzőjévé lett, mellőle Vandoorne indulhat a szombati futamon New Yorkban. A második sorból Di Grassi és Wehrlein várhatja a rajtot.

Folytatás magyar idő szerint 19 órakor az első versennyel!

FORMULA–E
NEW YORK, ELSŐ IDŐMÉRŐ

1. Nick Cassidy (új-zélandi, Envision) 1:08.980
2. Stoffel Vandoorne (belga, Mercedes) +0.008
3. Lucas di Grassi (brazil, Venturi) +0.579
4. Pascal Wehrlein (német, Porsche) +1.535
5. Sébastien Buemi (svájci, Nissan) +3.681

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik