Formula E: a Jaguar kisajátította az első sort New Yorkban

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2021.07.11. 16:34
null
Sam Bird indulhat az élről a második New York-i versenyen (Fotó: DPPI)
Sam Bird szerezte meg a pole pozíciót a Formula E New York-i versenyhétvégéjének második időmérőjén. A Jaguar brit versenyzője mellől a csapattársa, Mitch Evans vághat neki a futamnak, a harmadik helyen Nick Cassidy (Virgin) zárta a kvalifikációt.

 

Akárcsak a legtöbb fordulóban idén, New Yorkban is duplázott a Formula E mezőnye. A szombati időmérőn – az idény során másodszor – Nick Cassidyé lett a pole pozíció. A futamgyőzelmet azonban Maximilian Günther szerezte meg az első versenyen.

Vasárnap a harmadik szabadedzéssel folytatódott a program. Ezen a gyakorláson a címvédő António Félix da Costa bizonyult a leggyorsabbnak. Ami az időjárást illeti, az utolsó tréninget még száraz és ideális körülmények között rendezték, ám a nagyjából két órával később kezdődő időmérőre ez már nem különösebben volt igaz.

A mezőny első csoportja még gond nélkül teljesíthette a gyors köreit – kivéve Jean-Éric Vergne-t, akinek az autója egyszer csak lelassult –, ám a második hatos már megérezte a megváltozott körülményeket és tapadási viszonyokat. Ennek ellenére a legtöbben a harmadik csoportból jutottak be a szuperpole sorsáról döntő utolsó szakaszba.

Ennek a résznek a mezőnyét André Lotterer, Nick Cassidy, Mitch Evans, Pascal Wehrlein, Sam Bird és Sérgio Sette Camara alkotta. Közülük az utóbbi teljesítette először a gyors körét, s 1:09.988-cal állította fel az első időt. Utána Lotterer következett, aki már a köre elején elfékezte az egyik kanyart, és végül bő két tizedmásodperccel maradt el Sette Camara idejétől.


Harmadikként Cassidy próbálkozott, aki átvette a vezetést, de az utána pályára hajtó Evans egy ezredmásodperccel felülmúlta az idejét. Következett Wehrlein, akinek az ideje csak a harmadik helyre volt elég. Utolsóként Bird szállhatott harcba a rajtelsőségért, amelyet meg is szerzett. A Jaguar versenyzője mögött a csapattársa, Evans végzett. A harmadik pozícióból Cassidy várhatja a rajtot az idény 11. versenyén.

Folytatás magyar idő szerint 19 órakor a második futammal!

FORMULA E
NEW YORK, MÁSODIK IDŐMÉRŐ

1. Sam Bird (brit, Jaguar) 1:08.572
2. Mitch Evans (új-zélandi, Jaguar) +0.090
3. Nick Cassidy (új-zélandi, Virgin) +0.091
4. Pascal Wehrlein (német, Porsche) +0.246
5. Sérgio Sette Camara (brazil, Penske) +0.416

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik