F3: Vidales nyert hazai pályán; Tóth a 26. helyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2022.05.21. 11:49
null
Vidales, Crawford és Collett állhatott dobogóra a barcelonai sprintfutam végén (Fotó: Twitter)
David Vidales aratott győzelmet a Formula–3-as spanyolországi versenyhétvége szombati futamán. Mögötte Jak Crawford és Caio Collet futott be, míg Tóth László a 26. helyen látta meg a kockás zászlót.

 

David Vidales várhatta az élről a piros lámpák kialvását a szombati sprintfutamon, mellőle a 2019-es spái F2-es versenyen súlyos balesetet szenvedő Juan Manuel Coerra rugaszkodhatott el, míg a második sorból Jak Crawford és Kaylen Frederick indulhatott. A magyar induló, Tóth László a 29. rajtkockát foglalhatta el.

Vidales jól kapta el a rajtot, s mögé változatlan sorrendben sorolt be az első négyes, míg hátrébb Tóth a 29. helyen haladt. Ezt követően egészen a negyedik kör végéig nem igazán történt előzési kísérlet sem a mezőny elejében, akkor Crawford szánta el magát, aki az utolsó kanyarban ment el a rövidesen a tapadásra panaszkodó Correa mellett.

Crawford ezt követően folyamatosan lopta a távolságot Vidales mögött, és a 11. körre már 5 tizedre megközelítette a riválist, majd a következő körben offenzívát is indított, azonban nem maradt hely a számára, aminek következtében eltalálta az egyik rázókövet és azonnal leszakadt több mint 1.5 másodpercre.

A kettős mögött Correa érkezett, míg Frederick egészen az ötödik pozícióig csúszott hátra, miután Caio Collet és Alekszandr Szmoljar is maga mögé utasította. Az amerikait megelőző kettős ezután Correát vette célba, Collet a 18. körben meg is előzte az ellenfelét a harmadik helyért, Szmoljar előzési kísérlete azonban már nem volt sikeres. Correa kissé leszorította a riválisát, aminek következtében az orosz egy további pozíciót bukva Arthur Leclerc mögé esett vissza.

A monacói azonban nem elégedett meg ezzel, rövidesen offenzívát indított Correa ellen, és egészen könnyedén átvette a negyedik helyet.

Az élen viszont nem történt már változás: Vidales aratott győzelmet Crawford és Collet előtt. Az első hármast tehát Leclerc követte, majd Correa egészítette ki az első ötöst.

Tóth a 26. helyen zárt.

Folytatás vasárnap 10 óra 5 perckor a főfutammal!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik