F3: Hauger nyert a nagy adok-kapok után; Tóth 22. az első versenyen

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.07.03. 11:22
null
Dennis Hauger diadalmaskodott az F3-as nyitó versenyen Spielbergben (Fotó: DPPI)
Dennis Hauger aratott győzelmet a Formula–3-as Osztrák Nagydíj első versenyén. Mögötte Olli Caldwell és Logan Sargeant végzett, míg Tóth László a 22. helyen szelte át a célvonalat.

 

A piros zászlóval is megszakított pénteki időmérőn Logan Sargeant végzett a tizenkettedik helyen, így ő várhatta az élről a szombati fordított rajtrácsos futam rajtját. Mellőle Matteo Nannini rugaszkodhatott el, míg a második sorból Victor Martins, valamint a Formula–1-es Ferrari monacói versenyzőjének, Charles Leclerc-nek az öccse, Arthur Leclerc, míg a magyar induló, Tóth László a 28. helyről vághatott neki a versenynek.

Sargeant már a rajtnál elvesztette a vezetést, miután Nannini jobban rugaszkodott el, és az élre tudott állni, míg a harmadik helyre a hetedik pozícióból induló Clement Novalak lépett előre. Az első hármas a későbbiekben is többször pozíciót cserélt, s később Olli Caldwell, valamint Dennis Hauger is csatlakozott a nagy adok-kapokhoz.

Novalak a 19. körben állt az élre, sokáig azonban nem örülhetett, hiszen az őt támadó Nannini két körrel később beleszállt hátulról, aminek következtében előbbi versenye véget ért, míg utóbbi a nyolcadik helyre esett hátra. Az első helyet Hauger örökölte meg, mögé Caldwell és Sargeant sorolt be, akik ugyanebben a sorrendben haladtak át a célvonalon is.

 

Az első ötöst Victor Martins és Jak Crawford egészítette ki, míg Tóth a 22. pozícióban látta meg a kockás zászlót.

Folytatás 17 óra 45 perckor a második versennyel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik