F3: Doohan újabb győzelmet aratott; Tóth 23. az esős Spában

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 11:35
Jack Doohan aratott győzelmet a Formula–3 spái versenyhétvégéjének vasárnapi fő futamán. Mögötte Victor Martins és Alekszandr Szmoljar haladt át a célvonalon, míg Tóth László 23. helyen látta meg a kockás zászlót.

A szombati második sprintfutam győztese Jack Doohan várhatta az élről a piros lámpák kialvását, míg mellőle Victor Martins rugaszkodhatott el. A második sorban Alekszandr Szmoljar és Caio Collet parkolhatta le az autóját, míg a szombat délután 22. Tóth László a 25. pozícióból vághatott neki a szombathoz hasonlóan esős időben kezdődő futamnak.Jack Doohan várhatta az élről a piros lámpák kialvását, míg mellőle Victor Martins rugaszkodhatott el. A második sorban Alekszandr Szmoljar és Caio Collet parkolhatta le az autóját, míg a szombat délután 22. Tóth László a 25. pozícióból vághatott neki a szombathoz hasonlóan esős időben kezdődő futamnak.

A start ugyanakkor nem a megszokott mederben zajlott, hiszen körökön keresztül a biztonsági autó vezette fel a mezőnyt, mielőtt gördülő rajttal vette volna kezdetét a verseny. Doohan jól jött el, és sikerült megtartania a vezetést, még mögé Martins, Szmoljar és Collett sorolt be, vagyis nem változott a helyzet az élen.

Hátrébb eközben Jonathan Hoggard előzte David Schumachert a nyolcadik pozícióért, míg Matteo Nannini a bokszba volt kénytelen hajtani azt követően, hogy a csapattársával történt incidensben defektet kapott.

Noha Doohan próbált elszakadni, Martins folyamatosan nyomást helyezett rá, és az 5. körben el is ment mellette. A francia ugyanakkor sokáig nem vezethetett, hiszen manőverezés közben kiszélesítette a pályát, aminek következményeként kénytelen volt visszaadni a vezetést a riválisának.

Martins ezt követően egy ideig még közel tudott maradni Doohanhez, azonban az ausztrálnak végül sikerült 2 másodperces előnyre szert tennie, amit ezt követően már nem is nagyon engedett ki a kezei közül, és a szombati második futam után, a vasárnapi fő versenyen is győzelmet aratott.

Mögötte Martins és Szmoljar végzett, míg Tóth a 23. helyen látta meg a kockás zászlót.

Folytatás szeptember 3. és 5. között Zandvoortban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik