H. L.
2021.08.29 11:35 Frissítve: 2021.08.29 12:03

F3: Doohan újabb győzelmet aratott; Tóth 23. az esős Spában

Jack Doohan aratott győzelmet a Formula–3 spái versenyhétvégéjének vasárnapi fő futamán. Mögötte Victor Martins és Alekszandr Szmoljar haladt át a célvonalon, míg Tóth László 23. helyen látta meg a kockás zászlót.

 

 

A szombati második sprintfutam győztese Jack Doohan várhatta az élről a piros lámpák kialvását, míg mellőle Victor Martins rugaszkodhatott el. A második sorban Alekszandr Szmoljar és Caio Collet parkolhatta le az autóját, míg a szombat délután 22. Tóth László a 25. pozícióból vághatott neki a szombathoz hasonlóan esős időben kezdődő futamnak. 

A start ugyanakkor nem a megszokott mederben zajlott, hiszen körökön keresztül a biztonsági autó vezette fel a mezőnyt, mielőtt gördülő rajttal vette volna kezdetét a verseny. Doohan jól jött el, és sikerült megtartania a vezetést, még mögé Martins, Szmoljar és Collett sorolt be, vagyis nem változott a helyzet az élen.

Hátrébb eközben Jonathan Hoggard előzte David Schumachert a nyolcadik pozícióért, míg Matteo Nannini a bokszba volt kénytelen hajtani azt követően, hogy a csapattársával történt incidensben defektet kapott.

Noha Doohan próbált elszakadni, Martins folyamatosan nyomást helyezett rá, és az 5. körben el is ment mellette. A francia ugyanakkor sokáig nem vezethetett, hiszen manőverezés közben kiszélesítette a pályát, aminek következményeként kénytelen volt visszaadni a vezetést a riválisának. 

Martins ezt követően egy ideig még közel tudott maradni Doohanhez, azonban az ausztrálnak végül sikerült 2 másodperces előnyre szert tennie, amit ezt követően már nem is nagyon engedett ki a kezei közül, és a szombati második futam után, a vasárnapi fő versenyen is győzelmet aratott. 

Mögötte Martins és Szmoljar végzett, míg Tóth a 23. helyen látta meg a kockás zászlót. 

Folytatás szeptember 3. és 5. között Zandvoortban. 

2023.01.12 15:21:42

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2022.06.08 10:24:02

Egyéb autó-motor K. D.

2022.03.21 15:45:35

Egyéb autó-motor MTI, V. Á.

A Honda klasszisa Twitter-oldalán azt írta, szerencsére jól van, csak elővigyázatosságból döntöttek úgy, hogy nem indul el az Indonéz Nagydíjon.