DTM: a Hősök terén bőgtek fel a motorok – videó

Vágólapra másolva!
2017.06.16. 10:49
Csütörtök dél körül egyre nagyobb tömeg körvonalazódott a Hősök terén, kattogtak a fényképezőgépek, készültek a szelfik, felbőgtek a motorok. A német túraautó-bajnokság hungaroringi versenyhétvégéjére Mattias Ekström, Gary Paffett és Augusto Farfus is autogramosztással hangolt, sőt, a DTM betétfutama, a TCR ifjú magyar pilótájával, Tassi Attilával kiegészülve négykerekűiket nemcsak leparkolva, de menet közben is megmutatták a közönségnek az Andrássy úton. 

A DTM hungaroringi versenyhétvégéje pénteken az első szabadedzéssel kezdődik, szombaton a második tréninget az első futam időmérője követi, majd kora délután a mezőny már a pontokért harcol. Vasárnap a második futam időmérője, valamint maga a futam szerepel a programban.

A TCR mindkét futamát vasárnap rendezik, és Tassi Attila mellett rajthoz áll a M1RA csapatfőnöke, Michelisz Norbert is, míg a Zengő Motorsportot Ficza Ferenc képviseli. A DTM másik betétsorozata, a Formula–3 első futamára szombaton, a másodikra és a harmadikra vasárnap kerül sor. Ebben a szériában szerepel többek között Mick Schumacher, és az utolsó magyar király, IV. Károly dédunokája, Ferdinand Habsburg is.

Tassi az elmúlt hétvégén a Salzburgringen remekelt: annak ellenére, hogy a pénteki tesztentotálkárosra törte az autóját, az első futamon a 20. pozícióból indulva a pontszerző 9. helyen végzett, míg a másodikon a versenyt megnyerő csapattársa, az olasz Roberto Colciago mögött ért célba. A tizennyolcadik születésnapját a napokban ünneplő pilóta természetesen bizakodva várja a hazai viadalt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik