nemzetisport.hu 2017.06.16 10:49 Frissítve: 2017.06.17 01:07

DTM: a Hősök terén bőgtek fel a motorok – videó

Csütörtök dél körül egyre nagyobb tömeg körvonalazódott a Hősök terén, kattogtak a fényképezőgépek, készültek a szelfik, felbőgtek a motorok. A német túraautó-bajnokság hungaroringi versenyhétvégéjére Mattias Ekström, Gary Paffett és Augusto Farfus is autogramosztással hangolt, sőt, a DTM betétfutama, a TCR ifjú magyar pilótájával, Tassi Attilával kiegészülve négykerekűiket nemcsak leparkolva, de menet közben is megmutatták a közönségnek az Andrássy úton. 

 

A DTM hungaroringi versenyhétvégéje pénteken az első szabadedzéssel kezdődik, szombaton a második tréninget az első futam időmérője követi, majd kora délután a mezőny már a pontokért harcol. Vasárnap a második futam időmérője, valamint maga a futam szerepel a programban.

 

A TCR mindkét futamát vasárnap rendezik, és Tassi Attila mellett rajthoz áll a M1RA csapatfőnöke, Michelisz Norbert is, míg a Zengő Motorsportot Ficza Ferenc képviseli. A DTM másik betétsorozata, a Formula–3 első futamára szombaton, a másodikra és a harmadikra vasárnap kerül sor. Ebben a szériában szerepel többek között Mick Schumacher, és az utolsó magyar király, IV. Károly dédunokája, Ferdinand Habsburg is.  

Tassi az elmúlt hétvégén a Salzburgringen remekelt: annak ellenére, hogy a pénteki teszten totálkárosra törte az autóját, az első futamon a 20. pozícióból indulva a pontszerző 9. helyen végzett, míg a másodikon a versenyt megnyerő csapattársa, az olasz Roberto Colciago mögött ért célba. A tizennyolcadik születésnapját a napokban ünneplő pilóta természetesen bizakodva várja a hazai viadalt. 

 

2022.01.15 10:13:14

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A verseny históriája az elmúlt hetekben újabb izgalmas és különleges fejezettel bővült.

2021.11.25 23:34:46

Egyéb autó-motor MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. Valentino Rossi egy generációban változtatta meg a motorozáshoz való hozzáállást, sokakat függővé tett, emiatt az iparágban senki sem lehet eléggé hálás neki. Nem szívesen beszélt, sokkal inkább versenyzett és cselekedett, hogy fő küldetését teljesítse. Nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy neki kell megmutatnia, a mezőnyben nem a gép, hanem az ember jelenti a legnagyobb különbséget.

2021.11.11 18:29:30

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A háromszoros Európa-bajnok a technikai kihívást szereti leginkább a kamionsportban.

2021.10.06 14:19:17

Egyéb autó-motor MTI/K. B.

A csapatfőnök szerint ideális felállást jelent nekik a tapasztalat és a fiatalság kombinációja.

2021.08.28 08:45:13

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

A Pure ETCR egyetlen magyar versenyzőjével megpróbáljuk egy kicsit bemutatni az autót.