WTCR: két magyar versenyző szabadkártyát kap a Hungaroringen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.11. 09:01
Az már korábban eldőlt, hogy a M1RA idén a TCR Európa-kupában indul, amely a csapat által 2017-ben megnyert TCR nemzetközi bajnokság utódja. A tavaly alapított magyar alakulat emellett újabb szintet lépve bemutatkozik a világ legrangosabb túraautó-bajnokságában: április 28-29-én szabadkártyával rajthoz áll a WTCR magyarországi fordulójában, és M1RA Hyundai i30 N TCR típusú versenyautóját a csapat télen szerződtetett 20 éves pilótája, Nagy Dániel vezeti majd a Hungaroringen. Egy másik magyar versenyző, Tassi Attila is szabadkártyát kapott, ő egy Honda Civic volánja mögött indulhat a Hell Racing Team színeiben.

„Idén az a célom, hogy minél eredményesebben szerepeljek a TCR Európa-kupában a M1RA-val, de elképesztően motivált vagyok, hogy részt vehetek a hungaroringi WTCR-hétvégén is. Nekem tavaly adatott meg először, hogy hazai közönség előtt versenyeztem nemzetközi szériában, és életre szóló élményekkel gazdagodtam, olyan sok szeretetet kaptam" – fogalmazott Nagy Dániel.

Tavaly az első futamon 13. lett, a másodikon pedig kiesett a fiatal versenyző a Hungaroringen, most azonban bízik benne, hogy a M1RA-ban bizonyítani tudja rátermettségét a magyar közönség előtt.

Nagy Dániel (jobbra) és Bári Dávid (Fotó: M1RA)
Nagy Dániel (jobbra) és Bári Dávid (Fotó: M1RA)

„Sokat dolgoztunk azon, hogy mindössze egy évvel a M1RA megalakulása után eljussunk a világ első számú túraautó-sorozatába, ami a WTCC megszűnését követően egyértelműen a helyét átvevő WTCR lett idén. A magyar túraautózásban egyedülálló, hogy egy ilyen fiatal csapat szerepel a csúcsbajnokságban, úgyhogy nagyon lelkesek és büszkék vagyunk” – tette hozzá Bári Dávid, a M1RA csapatvezetője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik