Mindent megtesznek a szervezők, hogy a Szajna vize alkalmas legyen a triatlonistáknak az olimpián

Cz. Á.Cz. Á.
Vágólapra másolva!
2024.05.15. 13:31
Mindent megtesznek a szervezők, hogy a Szajnában lehessen megrendezni az olimpiai triatlonverseny úszószámát (Fotó: AFP)
Minden idők legnépesebb triatlonküldöttsége mehet az olimpiára idén, amennyiben a vegyes váltó kivívja az indulási jogot.

A Kopaszi-gátnál tartott sajtótájékozatót a Magyar Triatlonszövetség. Az eseménynek nyilván különös hangsúlyt ad, hogy az olimpia évében járunk, ráadásul jelen állás szerint négy férfi versenyzőnk van kijutó helyen, még akkor is, ha csak hárman lehetnek majd ott Párizsban. 

„A kvalifikációt két hét múlva fogják zárni, amely magyar szempontból azért is jó, mert a hétvégén rendeznek versenyt Mexikóban, ahol a vegyes váltónk tudna helyet szerezni, ezáltal pedig még egy női versenyzőnk lehetne ott Párizsban Kuttor-Bragmayer Zsanett mellett. Egyéniben Lehmann Csongornak van a legnagyobb esélyes pontszerző helyen végezni az olimpián, de többiekben is bőven benne van egy kiugró eredmény lehetősége. Az úszás ugyebár a Szajnában lesz majd, illetve az egész versenyt a város szívében rendezik. Legtöbbször azzal kapcsolatban kapok kérdést, hogy milyen a víz minősége. Mindent megtesznek a szervezők, eltávolítanak majd lakóhajókat, elzárnak majd zsilipeket, de eső esetére van is egy pót nap, így adott esetben tudjuk tolni a versenyt” – mondta Tóth Tamás, a Nemzetközi Triatlonszövetség Sportolói Bizottságának elnöke, világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes triatlonversenyző, korábbi olimpikon. 

Bejelentették továbbá a Friendship Series nevű kezdeményezés elindítását.

„A meglévő versenyeinket fogjuk összekapcsolni Romániával, tehát aki indul egy ebbe a körbe tartozó versenyen, az egy exkluzív ajándékot fog kapni. A saját erőforrásunkat igyekszünk a lehető legjobban felhasználni. A jövőben persze bármelyik szövetség csatlakozhat, ez nem egy egyéves, hanem hosszú távú kezdeményezés. Ne háborúzz, triatlonozz! – ez a jelszavunk” – fogalmazott Kindl Gábor, a Magyar Triatlonszövetség elnöke. 

Kindl Gábor, a Magyar Triatlonszövetség elnöke és Tóth Tamás, a Nemzetközi Triatlonszövetség Sportolói Bizottságának elnöke (Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik