Kilencnyilas, 170-es kiszálló, tornagyőzelem – Dobey tökéletes napot zárt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.04.08. 20:24
Chris Dobey tökéletes napot zárt (Fotó: Getty Images)
Chris Dobey szenzációs napot zárt a darts Players Championship-sorozatának idei hetedik állomásán Leicesterben: az egynapos tornagyőzelem felé vezető úton 170-es kiszállóval nyert meccset és kilencnyilast is dobott.

Dobey 2021-ben nyert két Players Championship-versenyt, 2023 elején a Masters bajnoka lett, hétfőn pedig negyedik PDC tornagyőzelmét aratta. A holland Vincent van der Voort ellen még 88.01-es átlag is elég volt a 6–1-es sikerhez, aztán a Mike De Decker elleni mérkőzésen 5–5-nél a belga két nyilat is elrontott dupla 16-ra, miközben Dobey 170-en állt, és az angol a bravúros kiszállóval lezárta a meccset.

Az ír Mickey Mansell ellen aztán kilencnyilast is dobott Dobey, majd a belga Kim Huybrechtset 106.71-es, az angol Ross Smitht pedig 109.63-as átlaggal (karrierje második legjobb teljesítménye) verte meg a fináléig vezető úton. A döntőben aztán az északír Josh Rockot győzte le 8–4-re. Az idei hetedik PC-tornán a hetedik különböző győztest avatták, folytatás kedden, szintén Leicesterben.

A hétfői versenyen Dobey mellett a 60. életévét a múlt héten betöltő Steve Beaton és az északír Daryl Gurney is dobott kilencnyilast, a Premier League sztárjainak azonban nem ment. A világbajnokok közül Gerwyn Price, Gary Anderson és Peter Wright már az első fordulóban kiesett, a 64 között elbúcsúzott Michael van Gerwen, Rob Cross és Michael Smith is, a 3. fordulóban Luke Littler 6–5-re legyőzte Luke Humphriest, és a PL-szereplők közül ő jutott egyedül a legjobb 16 közé, de ott Ross Smith ellen ő is elvérzett. 

A hét végén négy European Tour-verseny kelet-európai selejtezőjét rendezték meg Budapesten. Az április végi grazi versenyre a horvát Romeo Grbavac, a május közepi kieli viadalra a lengyel Sebastian Bialecki, a május végi hollandiai tornára a cseh Jirí Brejcha, a júniusi leverkuseni ET-versenyre a szlovén Benjamin Pratnemer kvalifikálta magát.

Honfitársaink nem jártak sikerrel, Kovács Patrik a hollandiai viadal selejtezőjén döntőbe jutott, míg a másik három minitornán az elődöntő vesztesei lettek a magyarok: először a Sárai Levente, Lakatos Gergely duó, majd Major Nándor és Vida Mihály, míg az utolsó selejtezőben Kovács és Prés Nándor bukott el a négy között.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik