Először lesz közös felvonulóruhája a magyar olimpikonoknak és paralimpikonoknak

SZENDREI ZOLTÁNSZENDREI ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.04.05. 13:25
Gyulay Zsolt, Doroszlay László, Doroszlay Yvette és Szabó László a MOB és a Heavy Tools sajtótájékoztatóján (Fotó: Árvai Károly)
Párizsban folytatódik a Heavy Tools és a Magyar Olimpiai Bizottság együttműködése. A magyar márka tervezi a nyári olimpiai játékok megnyitóünnepségére a felvonuló ruhákat, amiket május 6-án, a Várkert Bazárban, egy nagyszabású divatbemutató keretein belül mutatnak be. A magyar sport történetében először a magyar olimpiai és paralimpiai csapat ugyanolyan ruhában fog felvonulni a nyáron.

 

Nagy bejelentéssel készült a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Heavy Tools a hét utolsó munkanapjára. A péntek délelőtti sajtóeseményen kiderült, hogy a magyar csapat felvonulóruháit a 2023-as Európai Játékok után a XXXIII. nyári olimpiai játékokra és a XVII. nyári paralimpiai játékokra is a Heavy Tools tervezi és készíti.

„A párizsi olimpiával kapcsolatban fontos volt számunkra, hogy sportolóink milyen ruhában vonulnak fel a megnyitóünnepségen – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a péntek délelőtti sajtóeseményen. – A megnyitó ezúttal más lesz, mint korábban, mert nem egy stadionban, hanem a Szajna partján tartják. Ez a sportolóknak nyolc és fél órás procedúrát jelent majd, így szerettünk volna egy kényelmes, strapabíró, elegáns, egyben különleges kollekciót készíttetni nekik.”

A Heavy Tools a MOB minden igényét kielégítette a felvonulóruhák elkészítésében. A tavalyi Európai Játékokon a márka már bizonyított, a MOB kiemelte, hogy jó választás történt. A sportvezető elmondta, hogy most először a magyar olimpiai és a paralimpiai csapat ugyanolyan ruhában fog felvonulni.

„Számunkra a paralimpia megnyitója különleges értékkel bír, mert a nézettsége a versenyekével egy szinten van – ezt már Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke árulta el. – A magyar sport egységét és oszthatatlanságát fejezi ki, hogy közös ruhája lesz a két csapatnak. A Heavy Tools olyan apróságokat is figyelembe vett a tervezés közben, mint hogy a kerekesszékek gumija ne koszolja össze a ruhát. Hálásak vagyunk az odafigyelésért.”

Doroszlay László, a Heavy Tools ügyvezető igazgatója szerint óriási megtiszteltetés, hogy az ő kollekciójukra esett a választás a párizsi olimpia bevonulóruházata kapcsán. A krakkói főpróba sikeres volt, reméli, hogy amennyiben Párizsban is mindenki meg lesz elégedve, akkor akár további folytatása is lehet a MOB-bal való együttműködésüknek.

A Heavy Tools márkának osztrák gyökerei vannak, eredetileg snowboardok és kerékpárok gyártásával foglalkozott. 2002-ben sikerült megvásárolni a márkanevet, és azóta teljesen függetlenül működik 200 munkavállalót foglalkoztatva. Egy olyan magyar márka, ami nemzetközi szinten is sikeres, hiszen hat ország összesen 600 értékesítési pontján lehet a ruháikat megvásárolni.

„Minőségi alapanyagok, már bevált, tökéletes szabásmintákkal. Sportosan elegáns, kényelmes, laza. Egy nem megszokott helyszínen kell nyolc és fél órán át a komfortot biztosítani” – foglalta össze Doroszlay Yvette, a Heavy Tools ügyvezető igazgatója az eddigi legnagyobb szabású kollekciójuk legfőbb tulajdonságait.

„A francia életérzés a Heavy Tools stílusába ágyazva. Párizs a stílus és az elegancia hazája. Életstílus, kifinomultság, magabiztosság. Ezek a szavak jutnak eszünkbe a francia divatról” – mondta Herwerth Mónika, a kollekció tervezője.

A felvonulóruhákat egyelőre nem láthattuk, ezek bemutatására május 6-án, egy divatbemutató keretein belül a Várkert Bazárban kerül sor.

„Minden sportolónak fontos szempont, hogy kényelmes legyen, amit visel. Ahogy az elmúlt percekben hallottuk, ezzel most sem lesz gond – mondta Telegdy-Kapás Boglárka, akit már 12 éve a Heavy Tools öltöztet. – Még csak a B-szintem van meg az olimpiára, a következő lehetőség jövő héten az országos bajnokságon lesz megszereznem a kvótát. Férjemmel, Ádámmal harmadik közös olimpiám lenne, ami szép lezárást adna hosszú pályafutásomnak.”

Illés Fanni paralimpiai bajnok úszónő anyukaként készül Párizsra, ahonnan címvédőként szintén szeretne éremmel hazatérni. A 31 éves versenyző szerint a jó formaruha olyan, amivel az első útja nem a varrónőhöz lenne, mert azt át kell szabni. Most ilyen gondja biztosan nem lesz, ugyanis minden magyar sportoló ruhája személyre szabott lesz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik