Asztalitenisz Grand Smash: az Ecseki, Madarász vegyes párosunk nyolcaddöntős Szingapúrban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 13:55
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra páros meggyőző játékkal jutott tovább az első fordulóból (Fotó: WTT)
A párizsi olimpia felé vezető úton fontos győzelmet aratott az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős, amely a szingapúri Grand Smash főtáblájának első fordulójában 3:0-ra győzte le a szerb Dimitrije Levajacs, Izabela Lupulesku duót.

Póta Georgina parádés győzelme után – a főtábla első fordulójában 3:2-re győzött a 31 hellyel előrébb jegyzett ausztrál Minhjung Jee ellen – vegyes párosunk is bemutatkozott a WTT-sorozat csúcskategóriás eseményén, a szingapúri Grand Smash-en. Az olimpiai kvótáért versenyben lévő Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettősünk, a Dimitrije Levajacs, Izabela Lupulesku duó ellen állt asztalhoz, a tét a nyolcaddöntőbe jutás volt. Egy évvel ezelőtt, a 2023-as Grand Smash-en Ecsekiék ezt a fordulót elbukták, a Ho Kvan-kit, Hana Goda hongkongi, egyiptomi társulás akkor 3:2-re győzött, így mieink most úgy álltak asztalhoz, hogy a győzelem értékes pluszpontokat hozhat a konyhára. A papírforma alapján erre meg is volt minden esély, hiszen Ecsekiék egyértelműen jobb párosnak számítanak, amit nem mellesleg a versenyszám világranglistája is alátámaszt: a mieinket a 14., a szerbeket pedig a 33. helyen jegyzik.

Ennek szellemében kezdődött a mérkőzés, az első játszmában fokozatosan sikerült elhúzni, így a szett második felében már nem is volt miért aggódni. A folytatásban a szerbek közelebb kerültek a mieinkhez, a második és a harmadik szett is szorosabban alakult, a végjáték azonban mindkétszer Ecsekiéknek sikerült jobban, így három játszmában meglett a továbbjutás. A nyolcaddöntőben jóval nehezebb ellenfél, a vegyes páros világranglistáján 6. helyen álló hongkongi Vong Csun-ting, Tu Hoj-kem duó vár a mieinkre, ezt a mérkőzést kedden játsszák.

Nagyon jól és stabilan játszott a párosunk, döntő volt, hogy kevés könnyű pontot adtunk az ellenfélnek” – mondta a mérkőzést követően női válogatottunk szövetségi kapitánya, Pink Márk.

Időközben az is kiderült, hogy Póta Georgina ellenfele a legjobb 32 között a Sin Ju Pin (7.) lesz, miután a dél-koreai nagyon simán, 3:0-ra legyőzte a honkongi Li Ho Csinget (96.). Nem lesz egyszerű dolga Pótának, Sin Ju Pin eredménylistája ugyanis tiszteletet parancsol: többek között csapatban vb-ezüstérmes, párosban Ázsia-bajnok és Ázsiai Játékok-győztes, egyesben pedig az Ázsia-bajnokságról van második, az Ázsiai Játékokról pedig harmadik helye, s a világranglistán első számú dél-koreai játékosként a 7. helyen áll. Ennek a mérkőzésnek még nincs időpontja, de legkorábban kedden játsszák le, addig azonban a 9. helyen kiemelt Ecseki Nándor, Majoros Bence párosunk is bemutatkozik, hétfőn magyar idő szerint reggel 6.50-kor az angol Paul Drinkhall, Liam Pitchford kooperáció ellen áll asztalhoz.

WTT-SOROZAT, GRAND SMASH, SZINGAPÚR
Vegyes páros. A 16 közé jutásért
Ecseki Nándor, Madarász Dóra–Levajacs, Lupulesku szerb) 3:0 (5, 7, 9)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik