Újabb 30 versenysportoló tanulmányát finanszírozza a Berzeviczy Albert Ösztöndíj

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.03.11. 17:12
Fürjes Balázs és Szalay-Berzeviczy Attila a BOM Alapítvány ülésén (Fotó: Szalmás Péter)
Újabb 30 versenysportoló részesül támogatásban a BOM a Magyar Sportért Alapítvány Berzeviczy Albert Ösztöndíjprogram keretein belül. A versenysportolók összesen 31 millió forint támogatásban részesülnek, a támogatott sportolók száma most már 65 főre emelkedik.

A BOM Alapítvány hétfői ülésén kiválasztotta azon sportolókat, akik a jövőben Berzeviczy Albert Ösztöndíjasként folytathatják tanulmányaikat. Az ülésen részt vett Fürjes Balázs, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja és elismerését fejezte ki a csaknem húsz éve működő civil szervezet sportért végzett munkájáért – írja honlapján az alapítvány.

A BOM Alapítvány idén már 11. alkalommal hirdette meg a sportolóknak szóló tanulmányi ösztöndíjprogramját. Az összesen 131 – rekordszámú – pályázóból 30 fiatal tehetség került be a programba. Az ösztöndíjra olyan versenyzők pályázhattak, akik önköltséges képzésben vagy állami ösztöndíjasként folytatnak felsőfokú tanulmányokat versenysportolói karrierjük mellett.

A most bekerült 30 sportolóval együtt már 65 aktív versenyző felkészülését és tanulmányát támogatja a Magyar Olimpiai Bizottság első elnökéről elnevezett ösztöndíjprogram. Korábban a programban részt vett többek között Ekler Luca, Gulyás Michelle, Keszthelyi Rita, Krizsán Xénia, Magyari Alda, Hadvina Dóra, Olasz Anna, Németh Nándor, Tóth Krisztián, Márton Anna vagy éppen Rasovszky Kristóf is.

„Boldog vagyok, hogy újra kiválasztottak az ösztöndíjra, hiszen így a BOM Alapítvány amellett, hogy a tanulmányaimban támogat, ezzel a vitorlás karrieremet is segíti, hogy remélhetőleg érmet nyerjek az olimpián” – mondta Érdi Mária, világbajnok és Európa-bajnok vitorlázó sportoló, aki már második alkalommal részesül tanulmányi ösztöndíjban.

Rescsik Csaba, para-sportlövő, aki már paralimpiai kvótával rendelkezik, programtervező informatikus tanulmányaihoz kap segítséget az ösztöndíj révén: „Nagyon örülök, hogy megkaptam az ösztöndíjat, óriási segítség ez számomra a mindennapokban és abban, hogy nyugodtabb körülmények között tudjak felkészülni a paralimpiára, ahol szeretnék minél jobb eredményt elérni” – mondta el a parasportoló.

Az ösztöndíjban részesülők teljes névsorát ide kattintva olvashatja.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik