Asztalitenisz: a férficsapatunkat búcsúztató dánok már a 8 között vannak a vb-n

Vágólapra másolva!
2024.02.21. 15:58
Az András Csabától vereséget szenvedő dán Tobias Rasmussen állította be a szlovének ellen a 3:2-es végeredményt (Fotó: WTT)
Szerda estére kialakult a negyeddöntő mezőnye a puszani vb-n. Magyar szempontból érdekesség, hogy az a dán együttes, amely 3:1-re legyőzte férficsapatunkat, a következő körben a világranglista-15. Darko Jorgiccsal felálló szlovének ellen is nyerni tudott 3:2-re, ezzel már a legjobb nyolc között van. A női válogatottunkat kiejtő brazilok viszont 3:1-re kikaptak a házigazda Dél-Koreától.

A puszani csapat-világbajnokság hatodik napjának végére a férfiaknál és a nőknél is kialakult a legjobb nyolc mezőnye. Érdekesség, hogy a hölgyeknél azok jutottak el a negyeddöntőig, akik a vb első szakaszában megnyerték a csoportjukat, a férfiaknál viszont két párosításnál is borult a papírforma: Tajvan legyőzte Svédországot, míg a mieinket búcsúztató Dánia Szlovéniát.

A nőknél Románia, Szőcs Bernadette-vel a soraiban továbbra is remekel, délkeleti szomszédunk az Egyiptom elleni találkozót is 3:0-ra megnyerte – két 3:1-es siker mellett ez már a harmadik 3:0-ja volt Puszanban. A világranglistán második legjobb európaiként a 12. helyen álló Szőcs remek formáját mutatja, hogy a vb-n eddig 7 mérkőzést játszott, mindet megnyerte, az összesített szettaránya pedig 21:3. Ám a románok számára a következő mérkőzés lesz az igazi erőfelmérő, ugyanis a folytatásban a második helyen kiemelt japán válogatottal találkoznak.

Amint arra számítani lehetett, a végjátékra a férfiaknál és a hölgyeknél is két földrész maradt talpon a nőknél 5:3 az arány Európa javára, a férfiaknál viszont 4:4-es döntetlenre áll a két kontinens. Ha egy kicsit előre nézünk, már az is látható, hogy a férfiaknál a felső ágat Ázsia, az alsót Európa uralja, azaz valószínűsíthető, hogy a két kontinens egy-egy képviselője jut el az aranycsatáig, bár ha a svédeket nagy meglepetésre kiejtő Tajvan így folytatja, még összejöhet a színtiszta ázsiai finálé is.

A hölgyeknél viszont inkább az a papírforma, hogy két ázsiai alakulat vívja majd a döntőt, sőt az is előfordulhat, hogy a legjobb négy között három ázsiai válogatott lesz – európai szemmel csak az biztos, hogy a Franciaország vagy Németország ott lesz az elődöntőben.

56. ASZTALITENISZ CSAPAT-VILÁGBAJNOKSÁG, PUSZAN
Férfiak. Nyolcaddöntő: Kína–Románia 3:0, Japán–Ausztria 3:0, Dánia–Szlovénia 3:2, Dél-Korea–India 3:0, Franciaország–Lengyelország 3:0, Portugália–Horvátország 3:1, Tajvan–Svédország 3:2, Németország–Irán 3:0
Nők. Nyolcaddöntő: Kína–Thaiföld 3:0, Dél-Korea–Brazília 3:1, Franciaország–Portugália 3:0, Németország–Svédország 3:0, Tajvan–India 3:1, Hongkong–Lengyelország 3:1, Románia–Egyiptom 3:0, Japán–Horvátország 3:0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik