Vívás: három férfi kardozónk a 64 között a tuniszi GP-n

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.01.13. 16:11
null
Gémesi Csanád (Fotó: Földi Imre)
Négy magyarból csak egy, mégpedig Gémesi Csanád vette sikerrel az akadályt a férfi kardozók tuniszi Grand Prix-versenyének szombati selejtezőjében.

Két kiemeltünk, Szatmári András és Szilágyi Áron pihenhetett, további négy magyar viszont pástra lépett a férfi kardozók tuniszi Grand Prix-versenyének szombati selejtezőjében.

Gémesi Csanád túl sok időt nem töltött el a vívóteremben, hiszen mind a hat csoportasszóját megnyerte, így egyből feljutott a főtáblára.

Rabb Krisztián és Iliász Nikolász a 96 közé jutásért kapott ki, míg Decsi Tamásnak ebben a körben még nem kellett vívnia, vagyis egyetlen sikeres asszó kellett csak kétszeres csapatvilágbajnokunk ahhoz, hogy ott legyen Tuniszban a 64 között – kellett volna, mert a KVSE vívója kikapott bolgár ellenfelétől, így vasárnap a főtáblán három magyar köthet be.

A nőknél a 64 között Szűcs Luca és Spiesz Anna léphet pástra Tuniszban.

GRAND PRIX-VERSENY, TUNISZ
Kard. Férfiak. Egyéni. A csoportmérkőzéseken:
Szatmári András, Szilágyi Áron (kiemeltek), Gémesi Csanád 6 győzelem/0 vereség, Decsi Tamás 4/2, Iliász Nikolász 4/2, Rabb Krisztián 4/2. A 96 közé jutásért: Gordon (kanadai)–Iliász 15:12, Yaman (török)–Rabb 15:12. A 64 közé jutásért: Sztojcsev (bolgár)–Decsi T. 15:12

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik