Csisztu Sport Cast: Korok Fatima világcsúcsainak nyomában

Vágólapra másolva!
2023.12.10. 13:52
null
Korok Fatima (balra) és Csisztu Zsuzsa (Fotó: csc)
Korok Fatima 102 méter mélyre merült egyetlen levegővel, és mindezt – szinte hihetetlen –, de autodidakta módon sajátította el. Ezzel megdöntötte a szabadtüdős mélymerülés világrekordját. Négy nyelven beszél, élt a Bahamákon, Tenerifén, Mexikóban, volt idegenvezető és mégis a szülői házban és a világ tengeriben érzi magát otthon. A háromszoros világbajnok egy teljes napját végig kísérte a Csisztu Sport Cast legújabb epizódja.

„Én nagyon erős vagyok fejben, de ez nem egyik napról a másikra alakult ki, ehhez sok mély ponton kellett átrágnom magam” – utal Fatima az életének egy olyan fejezetére, amit ma már előző életnek hív.

„Egyetértek azzal, hogy világpolgár vagyok. Természetesen Magyarországon születtem, magyarok a szüleim, itt szocializálódtam, és csak huszonnégy évesen kezdtem el nagyon utazni. Huszonöt évesen volt az, amikor azt mondtam, hogy én külföldön élek, bár ezt az első fél évben még magamnak sem vallottam be. Éltem Tenerifén, Mallorcán, Kubában, Mexikóban, Hondurasban, voltam nagyon sok helyen néhányhónapot a felkészülés miatt, mondjuk a Bahamákon vagy Horvátországban. Úgyhogy most azt mondom: az az otthonom, amikor a családommal vagyok Magyarországon. Illetve amikor a tengerben vagyok. Azt is az otthonomnak mondom, bárhol is legyek a nagyvilágban.”

Fatima beszélt arról is őszintén és mélyen, hogy mit él meg akkor, amikor egy-egy, végül rekordot hozó merülésre készül:

„Óriás stresszben vagyok verseny előtt, és felhívom apát vagy anyát, hogy »Jaj, most nagyon izgulok!«, na, akkor mindig erőt adnak nekem.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik