Cselgáncs Eb: Nem vártam ezt a bronzérmet – Tóth Krisztián

Vágólapra másolva!
2023.11.09. 14:01
null
Tóth Krisztián nem várta magától, hogy bronzérmet szerez a Montpellier-ben rendezett olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon (Fotó: Dömötör Csaba)
Nem várt magától ilyen jó eredményt Tóth Krisztián, aki vasárnap bronzérmet nyert 90 kilogrammban a Montpellier-ben rendezett olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságon.

A korábban olimpiai bronzérmes, vb- és Eb-második dzsúdós csütörtökön az M4 Sport Nemzeti Sporthíradójában elmondta, kisebb betegség hátráltatta a felkészülését, és inkább az elmúlt évek kemény munkája látszott meg Franciaországban, technika és állóképesség szempontjából is.

Az intésekkel megnyert bronzmeccsről az MTK versenyzője közölte, a holland Noël van't End tiltott technikához folyamodott, és többször is kétes helyzet alakult ki. Érzésre azonban ettől függetlenül is „megvolt” neki a meccs, mivel ő diktálta a tempót, és ellenfele jobban elfáradt a végére.

„Szeretem Montpellier-t, mivel 2014-ben is ott lettem harmadik az Eb-n, de azért a kedvenc városom továbbra is Tokió” – utalt az olimpiai bronzérem helyszínére.

Mostani évéről a 29 éves sportoló úgy vélekedett, hogy nehezen indult, de a hat World Tour-éremmel elégedett, mint ahogy azzal is, hogy a harmadik helyen áll súlycsoportjában az olimpiai kvalifikációs rangsorban.

„A cél az, hogy a nyolcban maradjak nyárig. Most kilencven százalékra tenném, hogy megvan a kvóta, de jól jönne még jövőre két érem. Egyelőre azonban pihenés következik” – fejtette ki.

Arról, hogy az idén tagja lett az európai szövetség sportolói bizottságának, Tóth Krisztián kijelentette, ez olyan siker, amely lendíthet a magyar sportdiplomácián, és bízik benne, hogy a sportolóknak, edzőknek és bíróknak is tud majd segíteni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik