Asztalitenisz: Madarász Dóra ázsiai skalppal főtáblára jutott Ománban

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.10. 13:44
null
Madarász Dóra útja két ázsiai ellenfélen keresztül vezetett a főtábláig (Fotó: WTT)
Az asztalitenisz WTT-sorozat ománi állomásán Madarász Dóra hongkongi ellenfelet legyőzve csatlakozott a kiemeltként a főtábláról induló Ecseki Nándor, Majoros Bence férfi és az Ecseki, Madarász vegyes pároshoz.

Ázsiai ellenfelet kapni ebben a sportágban általában nem jelent jót, a WTT-sorozat Maszkatban zajló contender versenyén szereplő Madarász Dóra (világranglista-84.) viszont bebizonyította, nem feltétlenül megoldhatatlan feladat. Már a selejtező első körében a szingapúri Koj Zsuj-hszüan elleni 3:0-s siker is remek eredménynek számított, a második fordulóban aztán rátett még egy lapáttal, négy játszmában lépett túl Li Ho-csingen (112.).

A 31 esztendős hongkongi most éppen kicsúszott a top 100-ból, ám a nyár elején még az 50. hely körül állt, a pályafutása eddigi csúcsát pedig a 2018. januári 12. helye jelenti. Az eredménylistája is beszédes, csapatban olimpiáról, világbajnokságról is van bronzérme, utóbbiról három is, miként ebben a számban világkupán is háromszor lett harmadik. Li Ho-csing egyértelműen azon a szinten van, ahová európai női asztaliteniszező nem sűrűn ér fel – Madarásznak most sikerült, ráadásul úgy, hogy az első, s mint később kiderült, sorsdöntő szettben a hongkonginak két játszmalabdája is volt, innen sikerült fordítani, majd 1:1 után két szettel bebiztosítani a győzelmet.

A négyszeres Eb-bronzérmes Madarász ezzel kvalifikált a főtáblára, ami sajnos Majoros Bencének (117.) nem sikerült. Férfiválogatottunk első számú játékosa a selejtező második fordulójában, még hétfőn bravúrral jutott túl a német Ricardo Waltheren, a harmadik körben azonban Jules Rolland (91.) túl sok volt, a 23 éves ellenfél három játszmában győzött.

A maszkati versenyen szerdától főtáblás mérkőzésekre kerül sor, ahol Madarász Dóra mellett már az 5. helyen kiemelt Ecseki Nándor, Majoros Bence férfi és a negyediknek rangsorolt Ecseki, Madarász vegyes párosunk is szerepet kap.

ASZTALITENISZ WTT-SOROZAT, CONTENDER, MASZKAT
Férfiak. Egyes. Selejtező. 3. forduló:
Rolland (francia)–Majoros Bence 3:0 (3, 3, 8)

Nők. Egyes. Selejtező. 2. forduló:
Madarász Dóra–Li Ho-csing (hongkongi) 3:1 (12, –7, 6, 11)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik