Kick-box: Magyarország harmadik lett az utánpótlás Eb-n

Vágólapra másolva!
2023.09.04. 11:53
null
Fotó: Magyar Kick-box Szakszövetség
Magyarország Nagy-Britannia és Bulgária mögött a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton az isztambuli utánpótlás kick-box Európa-bajnokságon, amelyen 38 ország több mint 1600 versenyzője indult.

A hazai szövetség tájékoztatása szerint a 2028-as olimpiai programba pályázó sportág kontinensviadalán mind a hét szabályrendszerben, több korosztályban osztottak érmeket. A 18 éven aluli magyar fiatalok 29 arany-, 35 ezüst- és 56 bronzérmet szereztek.

Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke szerint a válogatott teljesítette az elvárást, hogy az első háromba kerüljön a nemzetek között, de az is kiderült, hogy miben kell fejlődni a jövő évi világbajnokságig. Úgy véli: látni kell, hogy elsősorban a fiatalabbak voltak eredményesek, és a felnőtt korosztályhoz közelítő versenyzőknek ezúttal kevésbé jött ki a lépés.

„Látszódnak tehát azok a pontok, ahol javítani kell a munkán, hogy a világelitben megtartsuk ezt az összességében igen előkelő helyet, az egyes szakágaknál pedig megpróbáljunk még jobban szerepelni. Az hatalmas fegyvertény, hogy ilyen nagy, közel 150 fős utánpótlás válogatottal tudtunk részt venni az Eb-n. Ez feltétlenül köszönhető a szülőknek, akik oroszlánrészt vállaltak a költségekből, de rajtuk kívül az egyesületek és a kick-box szövetség is kitett magáért” – nyilatkozta az elnök.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik