Sportlövő-vb: Hegyi Norbert a 27. helyen végzett férfi trapban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.08.24. 16:42
null
Hegyi Norbert (Fotó: Magyar Sportlövők Szövetsége, Facebook)
Hegyi Norbert összességében kiváló teljesítményt nyújtva 121 koronggal zárta a férfi trap alapversenyét, amelyben 27. helyen végzett csütörtökön a Bakuban zajló olimpiai kvalifikációs sportlövő-világbajnokságon.

 

A 136 fős mezőny egyetlen magyar tagja szerdán parádésan lőtt, a 75 korongból 74-et eltalált, így a közvetlen élmezőnyben, a 11. helyről várta a csütörtöki folytatást.

A második versenynapon még két 25-ös sorozat várt a lövőkre. Az elsőben Hegyi a hetedik korongot elvétette, majd a következő 16-ot sorra eltalálta, de a 24. lövésébe ismét hiba csúszott, így végül 23 találattal fejezte be a szakaszt. Ezzel gyakorlatilag elszálltak a döntőbe jutási esélyei, visszacsúszott a 30. helyre.

Az egész versenyen jól teljesítő Hegyi Norbert az utolsó rotéban csak egyszer hibázott, azaz 24 korongot tett hozzá addigi teljesítményéhez, a 121 találat a 27. helyet jelentette a számára.

A mezőny erejét mutatja, hogy a nyolcas döntőhöz minimum 123 találatra volt szükség, de a két hibával záró hét sportolónak még szét kellett lőnie, mivel az egyaránt 124 korongot lövő szlovák Marián Kovacócy és a kuvaiti Haled Al-Mudhaf mögött csak hat döntős hely maradt.

A férfi trap volt az utolsó olimpiai szám, melynek volt magyar érdekeltje a vb-n. Bakuban a magyar csapat a negyedik helyen végző Fábián Sára révén női légpisztolyban szerzett párizsi kvótát.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik