Párizs 2024: A telefonom háttérképe is már az olimpiai aranyérem – Kovács Zsófia

Vágólapra másolva!
2023.07.26. 07:49
null
Kovács Zsófia a harmadik olimpiájára készül (Fotó: Dömötör Csaba)
Atlétáink, úszóink, sportlövőink, ökölvívóink és öttusázóink már biztosan lesznek a 2024-es párizsi olimpián – többükkel beszélgettünk arról is, miként várják a játékokat.

 

Bőhm Csaba, olimpiai kvótás öttusázó: Sokat jelent, hogy az Európai Játékokon megszereztem a kvótát, de szó sincs arról, hogy biztos lenne a helyem az olimpián, mert várhatóan négy-öt férfi öttusázó harcolja ki az indulás jogát, vagyis válogatóversenyen dőlhet el a részvétel. Öttusában sok tényezőtől függ az eredmény, ezért nem is gondoltam arra, hogy ilyen hamar kvótát szerezhetek, de egyelőre nem tulajdonítok neki nagy jelentőséget, továbbra is gőzerővel készülök. Minden sportoló álma kijutni az olimpiára, de nekem már az is hatalmas szó, hogy kvótásnak mondhatom magam, még emésztgetem, ami Krakkóban történt.

Hámori Luca, olimpiai kvótás ökölvívó: A bátyámmal, Ádámmal közös álmunkat valósítottam meg azzal, hogy az Európai Játékokon kiharcoltam az olimpiai indulás jogát – annak idején miatta kezdtem el bokszolni, hogy a nyomdokaiba lépjek. Az olimpia után szeretném magamra varratni az öt karikát, hiszen már az is hatalmas élmény, hogy kijutottam, a párizsi verseny pedig meghatározó állomása lesz a pályafutásomnak. Ha odateszem magam a következő egy évben, és semmi sem akadályoz a felkészülésben, meglepetést szerezhetek. Ha érmet nyernék, netán a legfényesebbet, az mindent felülírna az életemben.

Kovács Zsófia, Európa-bajnok tornász: Még távoli cél Párizs, de a telefonom háttérképe is már az olimpiai aranyérem, mindennap úgy megyek le edzésre, hogy ez lebeg a szemem előtt. A legfontosabb verseny idén az őszi kvalifikációs világbajnokság lesz, amelyen a legjobb tizenkét csapat között kell lennünk. Egyedül már megjártam két olimpiát, de nagyon bízom benne, hogy a harmadikon a csapattársaimmal vehetek részt – ezért dolgozunk a következő két hónapban. Huszonhárom évesen én vagyok a legidősebb a csapatban, amely nagyon összetartó társaság, az Európa-bajnokságon elért negyedik hely nagy lökést ad nekünk.

Pekler Zalán, olimpiai kvótás sportlövő: Nagyon sikeres évem van, örülök, hogy már az Európai Játékokon kvótát szereztem. Az augusztusi világbajnokság után százszázalékosan belevetem magam az olimpiai felkészülésbe, hogy a legjobb formában utazzak Párizsba. Egy év van még az olimpiáig, ezért felesleges arról beszélni, milyen esélyem lehet, ráadásul addig még sok minden változhat, de mindent megteszek azért, hogy eredményesen szerepeljek. A kínai sportlövők nagyon erősek, és az európaiak közül is többen bizonyították már, hogy érmet szerezhetnek az olimpián, ezért biztosan sok riválissal kell megküzdenem.

Varga Ádám, olimpiai ezüstérmes kajakozó: Sok lépcsőfok van még a párizsi olimpiáig, a legközelebbi a duisburgi világbajnokság lesz, amelyen kvótákat szerezhetünk. A jövő tavaszi válogatón kijuthatunk az olimpiára, amely egyelőre a legmesszebbi célom a következő időszakban. A vébén kajak egyes ezer méteren indulok, úgy érzem, jó esélyem van a kvóta- és éremszerzésre. A felkészülésem hasonló, mint a tokiói olimpia előtt, de már több tapasztalatom van, a bemelegítésem és a pályám felépítése is sokat változott. Már az Európai Játékoknak is különleges hangulata volt, szeretném Párizsban ismét megtapasztalni az olimpia légkörét.

A KÉP KATTINTVA TELJES MÉRETBEN IS ELÉRHETŐ
A KÉP KATTINTVA TELJES MÉRETBEN IS ELÉRHETŐ

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik