Románia: Novák Károly Eduárd elbúcsúzott a miniszterségtől

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2023.06.16. 16:54
null
Elbúcsúzott Novák Károly Eduárd, Románia utolsó sportminisztere (Fotó: Facebook/Novák Eduárd)
Sajtótájékoztató keretén belül köszönt le megszűnő tárcája éléről Novák Károly Eduárd, Románia sportminisztere. A 46 éves paralimpikon búcsúzóul bemutatta két és fél éves regnálása eredményeit.

„Két és fél év munka áll mögöttünk, amely során kidolgoztuk a következő tíz évre szóló, a kormány által jóváhagyott Országos Sportstratégiát, sikerült 25 százalékkal megnövelni a minisztérium költségvetését, megdupláztuk az olimpiai sportágak sportolóinak járó prémiumok összegét, számos nemzetközi versenyt támogattunk, megreformáltuk a szövetségek finanszírozási rendszerét a teljesítmény- és átláthatósági kritériumok bevezetésével. A rendszer eredményeket hozott, hiszen a tavalyi felnőtt-világbajnokságokon hat olimpiai sportágban 16 érmet hoztak, ami 2000 óta a legjobb eredmény” – fogalmazott Facebook-bejegyzésében Novák Károly Eduárd.

„A decentralizációt szabályozó törvényjavaslatot dolgoztunk ki, és ezzel párhuzamosan számos sportlétesítményt adtunk át a helyi hatóságoknak – folytatta a leköszönő miniszter. – Rendeletet dolgoztunk ki, amely előírja, hogy egy mérkőzésen a játékosok legalább 40 százaléka hazai sportoló kell legyen. A sportpályák átnevezésével és a sportgála megszervezése révén méltó elismerésben részesítettük a bajnokokat.”

Novák Károly Eduárd ezután azt is elmondta, hogy reményei szerint az ő minisztersége alatt elfogadott Országos Sportstratégia, a Herkules-projekt, a Románia Be Active Projekt és a decentralizáció is folytatódni fog.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik