Asztalitenisz-vb: Szőcs Bernadette egyesben is búcsúzott

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.05.24. 22:17
null
Szőcs Bernadette-nek most már csak a párosra kell koncentrálnia (Fotó: WTT)
A román válogatottban szereplő marosvásárhelyi Szőcs Bernadette a nyolcaddöntőbe jutásért játszott csütörtök este a durbani világbajnokságon, ám a tajvani Cseng I-csing elleni összecsapást 4:1-re elveszítette, így már csak női párosban van versenyben Dél-Afrikában.

A durbani világbajnokságon egyesben a 17. helyen kiemelt Szőcs Bernadette a verseny ötödik napjának esti programjában a 16 közé jutásért játszott, ellenfele a tizenkettediknek rangsorolt tajvani Cseng I-csing volt. A 31 éves ázsiai hosszú ideje a világelit része, a tokiói olimpián vegyes párosban a harmadik helyen zárt, de világbajnokságokról és világkupákról is őriz több ezüst- és bronzérmet. Ami az egymás elleni mérlegüket illeti, az eddig lejátszott tíz mérkőzésből négyet nyert meg Szőcs, vagyis ez alapján nem ő számított esélyesnek, de nem is tűnt reménytelennek a találkozó. Ennek megfelelően az első két játszma után még 1:1 volt az állás, a folytatásban azonban már inkább a tajvani irányított és végül 4:1-re győzött.

Ebben a számban amúgy már összeállít a megszokott kép, a legjobb tizenhat között tizenhárom ázsiai – közte öt kínai –, vagy ázsiai születésű játékos található, ezen a statisztikán a marosvásárhelyi klasszis sem tudott javítani.

Szőcs így már csak párosban maradt versenyben, igaz ott mindössze egy győzelemre van az éremtől: az osztrák Sofia Polcanovával az oldalán a csütörtöki negyeddöntőben a dél-koreai Dzseon Dzsi Hi, Sin Ju Pin kettős lesz ellen áll asztalhoz.

56. EGYÉNI VILÁGBAJNOKSÁG, DURBAN
Nők
. Egyes. A 16 közé jutásért:
Cseng I-csing (tajvani, 12.)–Szőcs Bernadette (romániai, 17. kiemelt) 4:1 (6, –4, 4,7, 13)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik