Asztalitenisz: két kínai letarolta a teljes bangkoki tornát

Vágólapra másolva!
2023.04.29. 17:47
null
A bangkoki verseny két főszereplője, a külön-külön három, összesen pedig mind az öt trófeát begyűjtő Csen Hszing-tung és Lin Kao-jüan (Fotó: WTT)
A thaiföldi fővárosban folytatódott az elmúlt hetek tendenciája, azaz a WTT-sorozat star contender versenyén mind az öt számban kínai siker született, Európa pedig csak szurkolóként követhette a döntőket.

Kína továbbra is úgy játszik a világgal, ahogy kedve tartja: felméri, hogy éppen milyen erősségű mezőny jön össze az adott versenyen, ennek megfelelően a válogatott első, második, sőt néha harmadik vonalát állítja asztalhoz, a végén pedig az összes aranyat hazaviszi. Így történt az elmúlt másfél hónapban a szingapúri Grand Smashen, a WTT-sorozat hszinhsziangi és makaói champions versenyén, s most Bangkokban, a star contender besorolású tornán.

Pedig Thaiföldön tényleg a második vonal kapott bizonyítási lehetőséget, persze ha ebbe Lin Kao-jüan (világranglista-10.) vagy Csen Hszing-tung (6.) is beletartozik, akkor a második vonalat kéretik idézőjelesen érteni,hiszen a világ bármely más országában a nagybetűs topjátékosok lennének. Ők ketten egyébként uralták a bangkoki tornát a férfiaknál a 28 éves balkezes Lin, a nőknél a 25esztendősCsen egyesben és párosban isaz első helyen végzett, s ezek tudatában nem meglepő, hogy a kettejük alkotta vegyes páros sem talált legyőzőre.

A döntők napja amúgy a Kína kontra Ázsia csata jegyében telt, női párosban tajvani, atöbbi négyszámban pedig dél-koreai jutott be a fináléba, Európa pedig szokás szerint a kanyarban sem volt. A WTT-sorozat most pihenőre vonul,ugyanisközeleg az esztendő fő eseménye, a dél-afrikai világbajnokság (Durban, május 20-28.), amelyen – nem csak az elmúlt hetek,sokkalinkább az elmúlt évtizedek eredményei alapján nagy kockázat nélkül kijelenthetjük– ugyancsak kínaisikerekvárhatók.

WTT-SOROZAT, STAR CONTENDER, BANGKOK
Férfiak
Egyes. Döntő:
Lin Kao-jüan (kínai)–Dzsang Vu Dzsin (dél-koreai)4:3(–9, 10, –17, 9, 5, –4, 9)
Páros. Döntő:
Lin Kao-jüan, Lin Si-tung (kínai)–Lim Dzsong Hun, Dzsang Vu Dzsin (dél-koreai)3:0 (6, 3, 1)

Nők
Egyes. Döntő:
Csen Hszing-tung (kínai)–Dzsu Cseon Huj (dél-koreai) 4:1 (2, –6, 9, 13, 5)
Páros. Döntő:
Kuaj Man, Csen Hszing-tung (kínai)–Li Csü Jün, Cseng I-csing (tajvani)3:0 (5, 9, 10)

Vegyes páros
Döntő:
Lin Kao-jüan, Csen Hszing-tung (kínai)–Lim Dzsong Hun, Sin Ju Bin (dél-koreai) 3:2 (–7, –9, 9, 6, 8)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik