Asztalitenisz: Majoros hozta a papírformát, övé a bajnoki cím

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.29. 20:59
null
Majoros Bence az aranyéremig vezető úton öt meccsen mindössze öt játszmát vesztett (Fotó: Dömötör Csaba)
A férfiaknál mindkét számban az első helyen kiemelt szerezte meg az aranyat, Majoros Bence másodszor, az András Csaba, Lakatos Tamás páros pedig először lett magyar bajnok.

 

 

A múlt héten női egyesben (Nagyváradi Mercédesz), női párosban (Madarász Dóra, Fazekas Mária) és vegyes párosban (Kishegyi Ákos, Bálint Bernadett) már elkelt a bajnoki cím, kedden pedig a férfi egyes és a férfi páros aranyáért küzdött meg a honi élmezőny a Marczibányi téri Ormai László Asztalitenisz-csarnokban. Az már a hétfői sorsolásnál eldőlt, hogy a hétvégéi franciaországi bajnokiján kisebb kézsérülést szenvedő, egyesben három-, párosban kétszeres magyar bajnoki Szudi Ádám nem áll asztalhoz, rajta kívül viszont a honi legjobbak ott voltak a rajtnál.

Párosban nem volt esély a címvédésre, ugyanis a tavalyi győztes Terék Norbert, Vitsek Iván kettős nem indult, s az említett sérülés miatt a papíron talán a legnagyobb esélyesnek számító, nemzetközi szinten is szép eredményeket elérő Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó sem állt asztalhoz. A távollétükben az első helyen kiemelt András Csaba, Lakatos Tamás kooperáció tűnt az aranyérem első számú várományosának, s a válogatott két meghatározó játékosa igazolta is a várakozásokat: a párosuk négy meccsen mindössze három játszmát veszítve szerezte meg a bajnoki címet, ezzel ebben a számban mindketten először állhattak fel a dobogó tetejére, sőt a 20 éves András Csabának mindent összevetve ez volt az első felnőtt bajnoki aranya.

Egyesben is bejött a papírforma, a végjátékban ugyanis az első kiemelt Majoros Bence és a másodiknak rangsorolt Ecseki Nándor küzdött meg egymással. A hatjátszmás csata végén Majoros örülhetett, aki ebben a számban 2018 után másodszor szerzett aranyérmet, a dobogóra pedig még András Csaba és Lei Balázs is felfért, a két fiatal játékos ezzel mindkét számban érmet szerzett.

EGYÉNI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, ORMAI LÁSZLÓ ASZTALITENISZ-CSARNOK
Férfiak. Egyes
Elődöntő:

Majoros–András 4:0 (10, 7, 8, 5)
Ecseki–Lei 4:3 (10, –7, –6, –7, 0, 7, 6)
Döntő:

Majoros–Ecseki 4:2 (6, 6, –4, –7, 5, 7)
Országos bajnok: Majoros Bence (Chartres TT, francia)
2. Ecseki Nándor (SPG Wels, osztrák)
3. András Csaba (TTC Bad Homburg, német) és Lei Balázs (Ambrus Asztalitenisz Akadémia)

Páros
Elődöntő:
András, Lakatos–Lei, Varga 3:1 (5, –6, 14, 6)
Nagy-Hegedűs, Zombori–Szántosi, Wei 3:1 (8, 6, –11, 9)
Döntő:
András, Lakatos–Nagy-Hegedűs, Zombori 3:1 (–9, 6, 9, 3)

Ob: András Csaba, Lakatos Tamás (TTC Bad Homburg, német, Amiens STT, francia)
2. Nagy-Hegedűs Krisztián, Zombori Dávid (Hertha BSC, német, Honvéd Szondi SE)
3. Lei Balázs, Varga Botond (Ambrus Asztalitenisz Akadémia, High Life SE) és Szántosi Dávid, Wei Chenyu (Szarvasi ASE, Magyar Kínai AK)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik