Asztalitenisz: az Ecseki, Madarász vegyes párosunk elődöntős Szlovéniában

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.04. 12:41
null
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős elődöntőbe jutott a szlovéniai WTT-versenyen (Fotó: WTT)
Két párosunk is asztalhoz állt Nova Goricában, a WTT-sorozat contender versenyének negyeddöntőjében, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duó kikapott japán ellenfelétől, viszont az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes páros bejutott az elődöntőbe.

A WTT-sorozat szlovéniai állomásán a pénteki negyeddöntőben két párosunk lépett asztalhoz. Az Ecseki Nándor, Szudi Ádám duóra nehéz mérkőzés várt a Togami Sunszuke, Sinozuka Hiroto kettős ellen. Köztudomású, hogy a japánok ebben a sportágban a világ legjobbjai közé tartoznak, ráadásul Togami – igaz Uda Jukijával – a páros világranglista első helyén áll, azaz kifejezetten erős ebben a számban.

Persze Ecsekiéket sem kell félteni, több szép eredménnyel a hátuk mögött jelenleg a 14. helyen rangsorolják őket, s most is jól kezdtek, az első szettet nagy csatában elhozták. A folytatásban sem érződött a papírforma alapján várt különbség, a mieink végig versenyben voltak, de a szettek hajrája az ázsiaiaknak sikerült jobban, így férfi párosunk nem jutott be a legjobb négy közé.

Rövid pihenő után Ecsekinek újra jelenése volt, ezúttal Madarász Dórával az oldalán ugyancsak a négy közé jutásért játszott a vegyes párosok között. A Borgar Haug, Liu Yangzi norvég, ausztrál kooperáció elleni csata mindenképpen könnyebben ígérkezett, mint volt a japánokkal szembeni, s ez az eredményben is megmutatkozott: a magyar duó remek játékkal négy játszmában győzött, s jutott be a ma esti elődöntőbe, ahol az indiai Sathiyan Gnanasekaran, Manika Batra páros lesz az ellenfél.

WTT-SOROZAT, CONTENDER-VERSENY, NOVA GORICA
FÉRFIAK, PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ

Togami, Sinozuka (japán)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3:1 (–11, 8, 8, 11)

VEGYES PÁROS
NEGYEDDÖNTŐ

Ecseki, Madarász–Haug, Liu Yangzi (norvég, ausztrál) 3:1 (5, 6, –10, 9)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik