Multisport Eb, asztalitenisz: 16 között a Majoros, András páros

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.16. 22:07
null
András Csaba (képünkön) Majoros Bencével párban szép győzelmet aratott, jöhet a belga kettős elleni nyolcaddöntő (Fotó: MTI)
Kellemetlen meglepetésként a Póta Georgina, Madarász Dóra és az Ecseki Nándor, Szudi Ádám párosunk is kiesett a főtábla első fordulójában, a Majoros Bence, András Csaba duó viszont bejutott a nyolcaddöntőbe. Az is eldőlt, hogy egyesben a férfiaknál négy, a nőknél pedig három magyar játékossal rajtol a főtábla.

 

Túlzás nélkül állítható, a müncheni Európa-bajnokság eddigi legrosszabb óráin vannak túl asztaliteniszezőink. Kezdődött azzal, hogyanem egészen egy évvel ezelőtt összeállt, s azóta néhány kifejezetten biztató eredményt elérő Póta Georgina, Madarász Dóra párosunk a főtábla első fordulójában vereséget szenvedett a Maria Xiao, Mihaela Diaconu spanyol, román kooperációtól. Pótáék néhány hete, a wtt-sorozat budapesti állomása után úgy nyilatkoztak, az Eb-n lehetőleg az utolsó napig szeretnének versenyben maradni, ami ugyebár nem kimondva, de azt jelentette, hogy éremre számítottak –ehhez képestmosta legjobb 16 közé sem sikerült bejutniuk. A vereség ténye önmagában is rossz, de az, hogy három nagyon sima játszmában estek ki a mieink különösen fájóvá teszi.

„Az ellenfél igazából semmi különöset nem csinált, mégis jobban játszott, a mieink valamiért nem találták a ritmust”–értékelt röviden női válogatottunk szövetségi kapitánya, Bátorfi Zoltán.

Nem sokkal később a Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie duó is búcsúzott, igaz az ő esetükben ez korántsem meglepő, a Ni Xialian, Sarah De Nutte luxemburgi egység ugyanisa 2018-as Eb-n és a 2021-es vb-n is bronzérmes volt, szóval itt inkább a papírforma érvényesült.

A férfi párosoknál sem úsztuk meg kellemetlen meglepetés nélkül. A versenyszám világranglistáján a 13. helyen álló Ecseki Nándor, Szudi Ádám duótól az éremközeli szereplés sem volt elképzelhetetlen, már csak azért sem, mert az egy évvel ezelőtti varsói Eb-n a harmadik helyen végzett. Most viszonta mieinkmár az első fordulóban nem bírtak a papíron jóval esélytelenebb lengyel Macej Kubik, Samuel Kuczycki párossal, négyszettes vereség lett a vége. Hogy valami jó hírünk is legyen párosainkról, a Majoros Bence, András Csaba kooperációnk sikerrel vette az első akadályt, a török Abdullah Yigenler, Ibrahim Gündüz duó ellen, ezzel bejutott a legjobb 16 közé,a nyolcaddöntőbena belga Florent Lambiet, Martin Allegro kettős következik.

Egyesben a főtáblára jutásért zajló rájátszás Bálint Bernadettnek nem sikerült, izgalmas mérkőzésen meccslabdáról 3:2-re kikapott a korábban a Budaörs csapatát erősítő szerbiai Surján Szabinától, ami azt jelenti, hogy női egyesben a 64-es főtáblán Póta Georgina, Madarász Dóra és Hartbrich Leonie képviseli a magyar színeket. A férfiaknál jobban sikerült a rájátszás, Szudi Ádám és Lakatos Tamás is győzött – utóbbi az ugyancsak szerbiai, nem mellesleg a PTE PEAC légiósát, Pető Zsoltot verte –, s mivel korábban már Majoros Bence és András Csaba is továbbjutott, a férfiaknál mind a négy magyar indulónk ott van a 64-es főtáblán.

MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG, ASZTALITENISZ
Férfiak. Egyes. Rájátszás a főtábláért. 2. forduló

Szudi Ádám–Bobocica (olasz)3:0 (8, 9, 7)
Lakatos Tamás–Pető (szerbiai)3:0 (9, 5, 5)
Páros. A 16 közé jutásért

Majoros Bence, András Csaba–Yigenler, Gündüz (török)3:0 (6, 5, 11)
Kubik, Kulczycki (lengyel)–Ecseki Nándor, Szudi Ádám 3:1 (7, –6, 5, 5)

Nők. Egyes. Rájátszás a főtábláért. 2. forduló
Surján (szerbiai)–Bálint Bernadett 3:2 (8, –2, –9, 7, 10)
Páros. A 16 közé jutásért

Xiao, Diaconu (spanyol, román)–Póta Georgina, Madarász Dóra3:0 (4, 8, 6)
Ni Xialian, De Nutte (luxemburgi)–Bálint Bernadett, Hartbrich Leonie3:1 (6, 5, –11, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik