Multisport Eb, asztalitenisz: éremért játszik az Ecseki, Madarász vegyes párosunk

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2022.08.14. 14:45
null
Ecseki Nándor és Madarász Dóra ötszettes meccsen tudott megnyerni (Fotó: Földi Imre)
Az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosunk nagy csatában, 1:2-ről fordítva győzte le 3:2-re szlovén ellenfelét a nyolcaddöntőben, így az esti programban az elődöntőbe jutásért áll asztalhoz.

A müncheni Európa-bajnokságon a vegyes párosoknál tovább menetel az Ecseki Nándor, Madarász Dóra kettős, amely a délelőtti programban három sima játszmában győzve bejutott a legjobb 16 közé, majd a kora délutáni nyolcaddöntőt – jóval kiélezettebb csata végén – is sikerrel vette.

A Deni Kozul, Katarina Strazar egység igencsak megnehezítette a mieink dolgát, a szlovén páros 1:0-ra és 2:1-re is vezetett, a hajrára azonban Ecsekiék megtalálták az ellenszert,az utolsó két szettet meggyőző játékkal hozták, s jutottak be ezzel a legjobb nyolc közé.

A program sűrű, nincs megállás, este már az elődöntőbe jutásért – ami egyben biztos érmet is jelentene – áll asztalhoz a magyar kettős, a 19.40-kor kezdődő mérkőzésen a francia Emmanuel Lebesson, Jianan Yuan lesz az ellenfél.

A vegyes párosok mellett a női egyes küzdelmei is megkezdődtek a selejtező csoportkörben Hartbrich Leonie és Bálint Bernadett is sima győzelemmel rajtolt.

MULTISPORT EURÓPA-BAJNOKSÁG, ASZTALITENISZ
NŐK, EGYES
SELEJTEZŐ, 7. CSOPORT

Hartbrich Leonie–Kirichenko (finn) 3:0 (9, 6, 4)
21. CSOPORT

Bálint Bernadett–Bogdanova (lett) 3:0 (6, 7, 7)

VEGYES PÁROS
NYOLCADDÖNTŐ
Ecseki, Madarász–Kozul, Strazar (szlovén)3:2 (–7, 7, –10, 2, 7)

A Nemzeti Sportot a helyszínről, Münchenből Pozsonyi Szilárd tudósítja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik