Asztalitenisz: három magyar egység maradt talpon

Vágólapra másolva!
2022.07.19. 22:20
null
Egyesben a mieink közül már csak Nagyváradi Mercédesz van versenyben, a 16 közé jutásért tajvani ellenfelet kapott (FOTÓ: FÖLDI IMRE)
A BOK-csarnokban zajló két torna közül az alacsonyabb besorolású feeder-verseny kedd esti programjában négy magyar egység szerepelt, de mivel mindannyian vereséget szenvedtek, már csak a délelőtti programban továbbjutó három egységünk van versenyben.

 

A WTT-sorozat budapesti feeder-versenyén a főtáblás küzdelmek első napjának délelőttjén hét magyar egység állt asztalhoz, közülük hárman – Nagyváradi Mercédesz, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám férfi- és az Ecseki Nándor, Madarász Dóra női páros – továbbjutott. Az esti program kifejezetten nehéznek ígérkezett a mieink számára, ugyanis egyesben Ecseki Nándor és Szud Ádám, a szerencsés vesztesként a selejtezőbeli veresége ellenére a főtáblára kerülő András Csaba, valamint a Nagyváradi Mercédesz, Imre Leila női párosunk is ázsiai ellenfelet kapott, ami ebben a sportágban soha nem jó előjel.

A mérkőzések ennek megfelelően nem a mieink szája íze szerint alakultak, a négy találkozón összesen két szettet sikerült elcsípni, ami valójában tükrözi a realitásokat.

Ami a szerdai folytatást illeti, Nagyváradi Mercédesz a 16 közé jutásért a a tajvani Li Hszing-jinnel játszik, az Ecseki Nándor, Szudi Ádám kettős ellenfele a kínai Lin Si-tung, Hszü Jing-pin duó lesz, míg az Ecseki Nándor, Madarász Dóra vegyes párosra a lengyel lengyel Jakub Dyjas, Natalia Bajor kettős vár.

WTT-SOROZAT, FEEDER, BOK-CSARNOK
Férfiak. Egyes. A 32 közé jutásért

Ho Kvan-kit (hongkongi)–Ecseki Nándor 4:1 (5, –9, 5, 9, 6)
Togami (japán)–Szudi Ádám 4:0 (6, 8, 9, 3)
Csen Csien-an (tajvani)–András Csaba 4:1 (1, 4, 6, –7, 5)
Nők. Páros. Nyolcaddöntő
Liu Hszing-jin, Cseng Hszien-cu (tajvani)–Nagyváradi Mercédesz, Imre Leila 3:0 (3, 7, 5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik