Padel: minden idők legmagasabb pénzdíja az országos bajnokságon

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.02.21. 13:31
null
500 ezer forintért küzdöttek a padelbajnokságon (Fotó: Magyar Padelszövetség)
A Magyar Padelszövetség a hétvégén megrendezte az A Pannon-Work I. Fedett pályás országos padelbajnokságot a budai Premier Padel Parkban, az idén először jelentős, 500 ezer forintos összdíjazással.


A férfiak mezőnyében a korábbi tenisz Davis-kupa-játékos Borsos Gábor párospartnerével, a hazai padelsport szövetségi kapitányával, Imre Lászlóval szettveszteség nélkül nyerte meg a döntőt 7:5, 6:4 arányban a fiatal Szakács Olivér, Schmidt Bohn Zsombor páros előtt. A bronzérmet a Kósa Gábor, Magyar Zsolt kettős szerezte meg.

Vegyes párosban Hole Sandy és Weidinger Gergő újra behúzták az aranyérmet, a döntőben 7:6, 6:4 arányban győztek a Varga Yvette, Tóth Csongor páros ellen. Ez immár a negyedik országos bajnoki címük. A bronz Andrejszki Dóraé és Török Andrásé lett.

A nők mezőnyében a korábbi ob-t sérülés miatt kihagyó Hole Sandy és Bevíz Dóra párosa diadalmaskodott. Itt a bronzérmes a tavalyi országos bajnok Kovács Anikó lett Erdélyi Mónikával párban.

A szövetség először adott át történelme során fair play díjat, melynek győztesei Andrejszki Dóra és Dankó Dórián lettek.

„Fantasztikusan színes mezőny jött össze sok volt fallabda- és teniszbajnokkal. Nagyon boldog vagyok, hogy a padelt ennyien választják már mint fő sportágat vagy mint kiegészítő hobbit a fő ütősportjuk mellett, legyen az tenisz, fallabda vagy asztalitenisz” – mondta Kerekes Péter, a Magyar Padelszövetség elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik