MOB: az MSÚSZ is hibásnak tartja az új alapszabályt

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.12.03. 15:46
null
Novotny Zoltán javaslatait nem vette figyelembe a MOB (Fotó: Tumbász Hédi)
A Magyar Sportújságírók Szövetsége közleményben ítélte el a Magyar Olimpiai Bizottság új alapszabályát, és hogy az MSÚSZ tiszteletbeli elnöke, a 36 éven át MOB-tag Novotny Zoltán áprilisban tett javaslatait „lesöpörte az asztalról”.

A MOB új alapszabálya értelmében többek között a számos állami, közönség- és szakmai díjjal, a Táncsics-díjjal, a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, a Prima Primissima-díjra jelölt Novotny Zoltán is kikerült a szervezet tagságából.

Az MSÚSZ szerint a MOB új alapszabályáról folytatott „hosszú és széleskörű egyeztetésből” Novotny Zoltánt és a sportújságírókat kihagyta az olimpiai bizottság.

Az MSÚSZ honlapja közzétette Novotny áprilisban írt javaslatait, köztük azt is, hogy ne szoruljanak ki teljesen a sportújságírók a MOB-ból.

„A MOB és a Magyar Sportújságírók Szövetsége természetes szövetséges. A két szervezet évtizedek óta egymást segítve, a közös és a testületek külön céljait együtt megvalósítva dolgozott, támogatta egymást. 1989 óta pedig annyira szoros volt az együttműködés, hogy nemcsak a MOB-nak, hanem a MOB elnökségének is voltak (szinte mindig) újságíró tagjai” – írta Novotny Zoltán, aki szerint éppen a koronavírus-járvány idején lenne fontos a sportsajtó képviselete, amikor a sportkedvelők csak a médiából követhetik a legtöbb sporteseményt.

„Észrevételeinket a MOB cinikus és kioktató hangnemű válaszlevelével érdemi érvek nélkül lesöpörte az asztalról” – jegyezte meg közleményében a Magyar Sportújságírók Szövetsége.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Molnár Zoltán, a MOB korábbi főtitkára lemondott tiszteletbeli tagságáról, mert nem ért egyet az új, a sport fontos szereplőit kirekesztő alapszabállyal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik