Fair play: hatodszor is elnökké választhatják Kamuti Jenőt

Vágólapra másolva!
2021.12.01. 11:09
Megválasztása esetén hatodik ciklusát kezdheti a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnökeként Kamuti Jenő, amiről pénteken online tisztújításon dönthet a szervezet tanácsa – közölte az MTI.

„Az eredeti tervek szerint december első hétvégéjén Budapesten rendeztük volna a Nemzetközi Fair Play Bizottság éves díjátadó gáláját, a tisztújító közgyűlést, valamint egy tudományos konferenciát. A háromnaposra tervezett eseményt a kialakult vírushelyzet és a megszorítások miatt el kellett halasztanunk” – tájékoztatta az MTI-t Deregán Gábor, a nemzetközi testület elnöki irodavezetője.„Az eredeti tervek szerint december első hétvégéjén Budapesten rendeztük volna a Nemzetközi Fair Play Bizottság éves díjátadó gáláját, a tisztújító közgyűlést, valamint egy tudományos konferenciát. A háromnaposra tervezett eseményt a kialakult vírushelyzet és a megszorítások miatt el kellett halasztanunk” – tájékoztatta az MTI-t Deregán Gábor, a nemzetközi testület elnöki irodavezetője.

Hozzátette: mivel a Nemzetközi Fair Play Bizottság olimpiai ciklusokhoz igazodva működik, az alapszabály is rögzíti, hogy a tisztújítást még az idén meg kell tartani.

„A végrehajtó bizottság úgy döntött, hogy december harmadikán a tanács online ülésén megtartjuk a tisztújítást, és reményeink szerint jövő márciusban vagy áprilisban sor kerülhet a tudományos tanácskozásra és a gálára” – mondta Deregán Gábor.

Kiemelte, hogy az elnöki posztot ismét megpályázza a 84 éves Kamuti Jenő. Az olimpiai ezüstérmes tőrvívó, a Nemzet Sportolója 2000 óta vezeti a nemzetközi bizottságot, vagyis hatodszor választhatják meg erre a tisztségre. Kamuti Jenő sportolói pályafutását 1976-ban ismerték el nemzetközi fair play díjjal, és az akkori díjátadáson kérték fel, hogy legyen tagja a szervezet tanácsának, majd huszonnégy év múlva elnökké választották.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik