Ajánló: Beda Szabolcs nyert ötven kilométeren

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2021.07.19. 20:45
Az idei magyar 24 órás ultrafutó-bajnokságon is első helyen végző sportember futott be elsőként a célba a hétvégén első alkalommal kiírt Ultra Lupa-tó futóverseny 50 kilométeres számában.

Július 16-án, pénteken 17 órakor rajtolt az Ultra Lupa-tó 50 kilométeres versenye, amelyet Beda Szabolcs nyert meg. Mint arról korábban írtunk, a több szempontból is nem mindennapi eseményt első alkalommal rendezték meg, és a visszajelzésekből ítélve nem utoljára. Az 50 kilométeres táv mellett 5, 10, 21 és 109 kilométeren is próbára tehették magukat az érdeklődők, nem akármilyen környezetben.

„Jó ideje terveztem, hogy elindulok az ötven kilométeres távon – mondta Beda Szabolcs, aki április 10-én a magyar 24 órás ultrafutó-bajnokságon is első lett. – Amikor tavasszal kiírták a versenyt, azonnal beneveztem, azaz ezúttal nem ad hoc döntést hoztam. Leginkább az fogott meg, hogy teljesen új és különleges kezdeményezés. Rendkívül vonzónak találtam, hogy az útvonal a Dunakanyar mentén halad, s mivel ezen a részen még soha nem futottam egyhuzamban, úgy döntöttem, nem hagyom ki a lehetőséget.”

A teljes cikket elolvashatja a csupasport.hu weboldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik