Sportdiplomácia: Tokió és európai események a budapesti csúcs fókuszában

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.05.21. 16:56
A tokiói olimpia aktualitásai, az Európa Játékok előkészületei és az Európai Olimpiai Bizottság (EOC) tisztújító közgyűlése jelentette a főbb napirendi pontokat a közép- és délkelet-európai országok olimpiai bizottságai vezetőinek rendezett budapesti találkozó pénteki fórumán.

A magyar fővárosba 16 nemzet ötkarikás szervezetének vezetői érkeztek – számolt be honlapján az esemény házigazdája, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB).

„Több fajsúlyos téma is napirendre került. A jelenlévők a tokiói olimpia kapcsán beszámoltak a saját oltottsági helyzetükről, és elmondták, hogyan állnak a kvóták tekintetében. Meghallgattuk a III. Európa Játékok előkészületeiről szóló beszámolót, és bemutatkozott az Európai Olimpiai Bizottság egyik elnök-, illetve főtitkárjelöltje is” – mondta Vékássy Bálint, a MOB főtitkára.

A tavalyról elhalasztott nyári olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig bonyolítják le a japán fővárosban, ahol a paralimpiára augusztus 24. és szeptember 5. között kerül sor. Az Európa Játékokat Krakkóban és Malopolszka-régióban rendezik 2023-ban.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik