Cselgáncs-vb: Ohát Zalán és Cirjenics Miklós is kiesett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.08.30. 07:08
A 100 kilogrammos Ohát Zalán és Cirjenics Miklós egy vereséggel búcsúzott pénteken az olimpiai kvalifikációs tokiói cselgáncs-világbajnokságon.

A budaörsi Ohát azzal szerzett magának nevet a nemzetközi porondon, hogy tavaly megnyerte a madridi világkupa-viadalt. A japán fővárosban a nyolcszoros Afrika-bajnok egyiptomi Ramadan Darvissal találkozott a 64 között, és bő két perc alatt kilépésért, passzivitásért és lerántásért is intették, és a harmadik figyelmeztetés már leléptetést jelentett a 23 éves magyar számára.

A hosszú sérülés után visszatérő Cirjenics Miklós már az első körben egy igazi „nagyágyúval” került szembe: az idén már két Grand Prix-aranyérmet begyűjtő francia Alexandre Iddir várt az Atomerőmű SE judósára. Eddigi két párharcukból egyet a magyar versenyző nyert.

A harmadik csatában a Grand Slameken és Grand Prix-ken kilenc éremnél tartó Cirjenicset kétszer intették, majd egy perc elteltével Iddir egy nagy külső horogdobásra kapott ipponnal lezárta a mérkőzést. Ezzel a 29 éves paksi dzsúdós számára véget ért a vb.

Az egyéni küzdelmek szombati záró napján magyar részről a +78 kilós Szigetvári Mercédesz lép tatamira Tokióban.

CSELGÁNCS-VB
FÉRFIAK
100 KG

1. Jorge Fonseca (Portugália)
2. Nijaz Iljaszov (Oroszország)
3. Michael Korrel (Hollandia) és Volf Aaron (Japán)
Ohát Zalán és Cirjenics Miklós helyezetlen.

NŐK
78 KG

1. Madeleine Malonga (Franciaország)
2. Sori Hamada (Japán)
3. Mayra Aguiar (Brazília) és Loriana Kuka (Koszovó)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik