Birkózó Eb: egy győzelem, négy vereség a szerdai napon

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.05.03. 12:36
A szabadfogásúak 65 kilogrammos kategóriájában szereplő Lukács Norbert első mérkőzésén győzött, a másodikon viszont veszített, míg a 97 kg-ban érdekelt Szmik Attila és a nők 60 kilós súlycsoportjában szereplő Sleisz Gabriella egyaránt a nyitómeccsén kikapott az újvidéki birkózó Európa-bajnokság szerdai versenynapján.

Lukács Norbert az izraeli Emrah Gaszanov ellen lépett szőnyegre a nyolcaddöntőben, s a nemzetközi szövetség közvetítése szerint remek birkózással megverte riválisát. A 65 kilós magyar már az első menetben eldöntötte a továbbjutást, remek lábra támadásaival ugyanis nem tudott mit kezdeni az izraeli, aki három perc után 5:0-s hátrányban volt. Lukács Norbert az izraeli Emrah Gaszanov ellen lépett szőnyegre a nyolcaddöntőben, s a nemzetközi szövetség közvetítése szerint remek birkózással megverte riválisát. A 65 kilós magyar már az első menetben eldöntötte a továbbjutást, remek lábra támadásaival ugyanis nem tudott mit kezdeni az izraeli, aki három perc után 5:0-s hátrányban volt.

A szünetet követően Lukácsnak az eredmény tartására kellett törekednie, s ezt kiválóan megoldotta, Gaszanov egyetlen, passzivitás miatt kapott pontot szerzett csak, így a magyar biztosan lépett a nyolc közé.

Az elődöntőért Gor Oganeszjan volt Lukács ellenfele, aki túl nagy falatnak bizonyult számára. Az ukrán már az első menetben hatpontos előnyt harcolt ki, a második periódus elején pedig gyorsan levitte, majd billentette riválisát, így technikai tussal diadalmaskodott.

A napot magyar szempontból Szmik Attila kezdte meg a selejtezőben, sok sikerélménye azonban nem lehetett. Az Eb-bronzérmes moldovai Nicolae Ceban könnyedén szerezte a pontjait, s végül fölényesen, 9:0-ra győzött.

A nyolc között kezdő Sleisz Gabriellának a lettek sokszoros Eb-győztesével, Anastasia Grigorievával kellett megküzdenie. Az esélyek egyértelműen a balti versenyző mellett szóltak, Sleisznek azonban sikerült meglepnie őt. A meccs elején szép kontratámadás végén kétpontos előnybe került, majd Grigorieva levitellel egyenlített még a szünet előtt. A második szakaszban hasonló volt a forgatókönyv, az ellenfél indított, Sleisz azonban szépen kontrázott és billentett, így ismét nála volt az előny. Nem sokáig örülhetett azonban a magyar tábor, mivel a lett klasszis továbbra is aktívan birkózott, ismét levitte vetélytársát, majd kevesebb mint egy perccel a vége előtt, egy újabb támadás végén tusolta.

A vigaszágon csak Sleisz folytathatta, miután legyőzője, a lett Grigorieva bejutott a döntőbe.

Sleisz az ukrán Anhelina Liszakkal mérkőzött meg a vigaszágon a bronzmérkőzésért, ám nem járt sikerrel. A junior-világbajnoki ezüstérmes rivális akarata érvényesült, a magyar sportolónak – a negyeddöntővel ellentétben – kevés esélye volt, 7:0-ra vereséget szenvedett.

Másik két birkózónk nem került vigaszágra, ezzel mindhárom versenyző számára véget ért a kontinensviadal.

Az Eb-n péntekig a szabadfogásúak és a nők küzdenek az érmekért, a hétvégén pedig a kötöttfogásúak küzdelmeivel zárul majd a viadal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik