Golf: erős földrengés verseny közben, a világelső így reagált

Vágólapra másolva!
2016.02.15. 01:11
null
Lydia Ko a megnyert trófeával
Bár az első ütése előtt körülbelül tíz perccel erős földrengés rázta meg a pályát és környékét, a világ pillanatnyi legjobb női golfozója, Lydia Ko nem zökkent ki, és megnyerte a Christchurchben megrendezett, 200 000 euró összdíjazású Új-zélandi nemzetközi bajnokságot.

Az 5.7-es erősségű, a christchurchi tengerparton hatalmas sziklákat a vízbe „robbantó” vasárnapi földrengés epicentruma a pályától mintegy tíz kilométerre volt. Csak rövid időre lett úrrá pánik a golfklubban tartózkodókon, a versenyt folytatták, és mivel az 52 (!) utórengés egyike sem közelítette meg az első erősségét, végig is játszották.

„Szerencse, hogy én még nem kezdtem el játszani, mert nem örültem volna, ha lendítés közben a célba vett labdám odébb gurul” – intézte el a történteket a tizenévesek életvidámságával Ko, akinek helyén volt a szíve: a 30 000 eurós fődíjat fogadott hazájának, Új-Zélandnak ajánlotta jótékony célra.

A dél-koreai származású, de Új-Zélandon felnőtt, 18 éves golffenomén 70 ütéssel zárta a vasárnapi „rengéses” napot, és összesítésben (206) kettővel előzte meg a második helyezett angol Felicity Johnsont. Ko harmadszor nyerte meg a versenyt.

Christchurch és környéke földrengésveszélyes vidék, az öt évvel ezelőtti természeti katasztrófa 185 halálos áldozatot követelt. A vasárnapi a kilencedik legerősebb földmozgás a város történetében, de szerencsére csak kisebb sérülésekről és károkról érkezett jelentés.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik