Asztalitenisz: 56 ország 400 játékosa a Tüskecsarnokban

Vágólapra másolva!
2016.01.19. 12:25
Szerdától vasárnapig a Tüskecsarnok ad otthont a Nemzetközi Asztalitenisz Szövetség (ITTF) World Tour-sorozata idei első versenyének: a 70 ezer dollár összdíjazású budapesti viadalon 56 ország közel 400 játékosa, köztük 40 magyar indul.

Az esemény keddi sajtótájékoztatóján Nátrán Roland, a magyar szövetség (MOATSZ) elnöke kiemelte: a verseny a korábbiaknál magasabb kategóriába került, most már úgynevezett major besorolású, így a mezőny is színvonalasabb lett. Nátrán Roland, a magyar szövetség (MOATSZ) elnöke kiemelte: a verseny a korábbiaknál magasabb kategóriába került, most már úgynevezett major besorolású, így a mezőny is színvonalasabb lett.

A férfiaknál a világranglistán 9. tajvani Csuang Csi-jüan, a nőknél pedig az ITTF rangsorában 4. japán Fukuhara Aj lesz az első kiemelt, utóbbi mezőnyben a legjobb magyart, Póta Georginát a 18. helyre rangsorolták.

„Az olimpiai kvótaszerzés szempontjából nagyon fontos ez a verseny, a hazai játékosoknak az az elsődleges célja, hogy minél több ranglistapontot gyűjtsenek, s ezzel közelebb kerüljenek az indulási jog kiharcolásához” – mondta Nátrán Roland.

A két szövetségi kapitány, Téglás Péter (nők) és Aranyosi Péter (férfiak) is hasonló célokat fogalmazott meg versenyzői számára.

Az olimpiai keretnek Póta mellett Lovas Petra, Madarász Dóra és Pergel Szandra, valamint Kosiba Dániel, Jakab János és Pattantyús Ádám a tagja, a Tüskecsarnokban utóbbin kívül mindannyian asztalhoz állnak.

Póta Georgina úgy nyilatkozott: egyesben a legjobb 16 közé kerülés a célja, de egy jó sorsolással akár tovább is menetelhet.

Stocker Miklós, a MOATSZ főtitkára szerint a mostani torna jó felkészülés lesz az októberi Európa-bajnokságra, s úgy gondolja, a televíziós közvetítésen keresztül 40 millió nézője lesz a budapesti viadalnak. Kiemelte, hogy a World Tour-versenyt immár hatodszor rendezik a Pannonsport Kft.-vel együttműködve, s köszönik az Emberi Erőforrások Minisztériumának támogatását.

Didier Leroy versenyigazgató hangsúlyozta: az ITTF nagyon elégedett a magyar tagszövetség aktivitásával, törekvéseivel, s megemlítette, hogy a február végén rajtoló Kuala Lumpur-i világbajnokságon születik döntés Magyarország 2019-es vb-pályázatáról.

A budapesti WT-verseny során, pénteken írják alá az októberi asztalitenisz Európa-bajnokság hivatalos szerződését, szombaton pedig ünnepélyes keretek között átadják a kontinentális szövetség (ETTU) kitüntetését Ormai Lászlónak és feleségének, Ormai Etelkának, valamint az ITTF vezérigazgatójának, Faragó Juditnak.

Egyúttal köszöntik a sportági Hírességek Csarnokának magyar tagjait, 11 sportembert.

Az M4 Sport szombaton és vasárnap kétszer 120 percben számol be a budapesti World Tour-versenyről.

 

 

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik