NS: Nikolics és az Eb-album; mit néz a falon Csertői? – péntek

Vágólapra másolva!
2015.11.19. 23:45
A Nemzeti Sport pénteki számából ajánljuk.

Nikolics Nemanja teljesen jogos észrevétele, hogy emberemlékezet óta a közelgő Európa-bajnokság lesz az első labdarúgó világverseny, ahol a magyar játékosokat is be lehet majd ragasztgatni a torna matricás albumába, sőt akár szintén Eb-résztvevő varsói csapattársaival is cserélgethetnék egymást... Emellett azt is elmondta Pietsch Tibornak, milyen érzés volt a kispadról nézni a két pótselejtezőt. És szerinte az a lényeg, hogy a csapat majd élvezze a franciaországi szereplést – ennél többet tényleg nem kívánhatunk.
Nikolics Nemanja
teljesen jogos észrevétele, hogy emberemlékezet óta a közelgő Európa-bajnokság lesz az első labdarúgó világverseny, ahol a magyar játékosokat is be lehet majd ragasztgatni a torna matricás albumába, sőt akár szintén Eb-résztvevő varsói csapattársaival is cserélgethetnék egymást... Emellett azt is elmondta Pietsch Tibornak, milyen érzés volt a kispadról nézni a két pótselejtezőt. És szerinte az a lényeg, hogy a csapat majd élvezze a franciaországi szereplést – ennél többet tényleg nem kívánhatunk.

Andreas Möller sem, akinek meghosszabbították a szerződését, főnöke, Bernd Storck (úgy is mint a válogatott szövetségi kapitánya) pedig nem győzi dicsérni régi-új beosztottját, amint másik két asszisztensét, Szélesi Zoltánt és Holger Gehrkét sem.

Széles és színes infografikán mutatjuk be a magyar csapat Eb-selejtezős statisztikáit, amelyeket szakértőink, Bognár György, Dzurják József és Végh Tibor is elemeznek, nem kis elégedettséggel.

Gondoljon bele, drága olvasó, hol tartott Ön négy évvel ezelőtt! Mi abba gondoltunk bele, hol tartottak négy évvel ezelőtt az Eb-kijutás hősei, mondjuk Lovrencsics Gergő (aki épphogy aláírta NB I-es szerződését), Lang Ádám (aki a másodosztályban vitézkedett) és Fiola Attila (aki alapember volt – Pakson). Ők maguk is visszaemlékeznek az általuk bejárt hosszú útra.

Pintér Ádám már előre tekint, és van is miért, elvégre egyelőre a Ferencvárosban kell megszilárdítania a helyét, hogy aztán Bernd Storckban se vetődhessen fel, hogy e nélkül a Pintér gyerek nélkül is ki lehet menni Franciaországba. A középpályás (vagy védő, mindkettőt szereti) Borbola Bencének azt is elárulta, mije ér a füléig reggelente, mikor kikel az ágyból.

Sűrű egy lapszám, mert még csak a 6. oldalnál tartunk, és ez sem akármi: Pakson vidáman pattog a labda, Pietsch Tibor hangulatos edzésriportjából pedig megtudhatjuk, a bajnokság második helyezettjénél ki talicskázott el húsz forduló trágyát, mit néz a falon Csertői Aurél, és hányan vállalták a fakultatív kommunikációs tréninget a tolnai tornádó tagjai közül.

Ettől viszont el tudtunk volna tekinteni... Smahulya Ádám körképet rajzol a terrorellenes intézkedésekről, elvégre hétvégén focibajnoki fordulókat rendeznek Európa országaiban.

A magyar női kosárlabda-válogatott veszített egy embert: Laklóth Anna kezdődő gerincsérve miatt hagyta el az edzőtábort, de szurkolni azért fog a csapatnak.

Miközben a szerencsésebb kajakosok és kenusok Floridában, napfényben és delfinek között edzőtáboroznak, vannak, akiknek Szolnok, öt-hat fok és pontyok meg kárászok jutnak (nem a világbajnok Kárász Anna, mármint, hanem konkrét kárászok), sőt Douchev-Janics Natasát, új párját, Bodonyi Dórát meg a többieket még meg is dobálják olykor a horgászok. Pircs Anikó riportot írt mindebből.

Inkább nem utazott el a houstoni világbajnokságra a magyar súlyemelő, Pócza Vajk, és némi mellébeszélés meg ködösítés után (amelyben Szabó Gábor kollégánk vágott rendet) kiderült, hogy ebben talán a doppinggal való lebukása is szerepet játszhatott.

Pénteken a Sportkrém melléklet a soros: a heti tévéműsor mellett Szabó Miklós fotói miatt is érdemes a megnézésre, de hát az alany, az öttusázó Földházi Zsófia egy földre szállt angyal, és ez minden képkockából kiderül. Nem beszélve arról, amiket mesél: miközben megállás nélkül pörög, piacozik, konyhatündérkedik vagy öttusázik, magyarul és németül is elolvassa kedvenc könyvét, és még arra is figyel, hogy a lehető leghívebben és legérdekesebben mutassa be az életét a Facebookon. Földházi Zsófi <33333.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik