Vívó-vb: női és férfi tőrben is olasz csapatarany

Vágólapra másolva!
2015.07.19. 19:44
A tőrválogatottak mezőnyében a férfiaknál és a nőknél is olasz aranyérem született a moszkvai vívó-világbajnokság záró napján.

A férfiaknál a Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Dósa Dániel, Németh Gábor összeállítású magyar csapat a legjobb 16 közé jutásért rendezett mérkőzésen kikapott az ukránoktól, ezzel már szombaton befejezte szereplését. Amint arról a nap folyamán beszámoltunk: a nőknél a magyar együttes a negyedik helyen végzett.Amint arról a nap folyamán beszámoltunk: a nőknél a magyar együttes a negyedik helyen végzett.

A vb éremtáblázatán a házigazda oroszok végeztek az első helyen, kilenc érmükből négy arany lett. Rajtuk kívül még az olaszok szereztek négy aranyérmet, de nekik nem volt ezüstérmesük, ellentétben a négy második helyezettel büszkélkedő rendezőknek. A magyarok egy arany- és egy bronzéremmel az éremtáblázat ötödik helyén zártak: győzött a párbajtőröző Imre Géza, míg harmadik helyen végzett
a kardozó Márton Anna.

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, MOSZKVA
FÉRFI TŐRCSAPAT
NEGYEDDÖNTŐ

Franciaország–Japán 45:42
Olaszország–Egyesült Államok 45:37
Kína–Koreai Köztársaság 45:32
Oroszország–Nagy-Britannia 40:38
ELŐDÖNTŐ
Olaszország–Franciaország 45:25
Oroszország–Kína 45:37
A 3. HELYÉRT
Kína–Franciaország 45:32
DÖNTŐ
Olaszország–Oroszország 45:38
A végeredmény: 1. Olaszország (Daniele Garozzo, Andrea Baldini, Andrea Cassara, Giorgio Avola), 2. Oroszország (Alekszej Cseremiszinov, Artur Ahmathuzin, Dmitrij Rigin, Renal Ganyejev), 3. Kína (Lej Seng, Csen Haj-vej, Li Csen, Ma Csien-fej), ... 20. Magyarország (Szabados Gábor, Szabados Kristóf, Dósa Dániel, Németh Gábor)

NŐI TŐRCSAPAT
DÖNTŐ

Olaszország–Oroszország 45:36
A végeredmény: 1. Olaszország (Elisa Di Francisca, Arianna Errigo, Martina Batini, Valentina Vezzali), 2. Oroszország (Larisza Korobejnyikova, Inna Gyeriglazova, Aida Sanyajeva, Julija Birjukova), 3. Franciaország (Isaora Thibus, Anita Blaze, Astrid Guyart, Pauline Ranvier), 4. Magyarország (Mohamed Aida, Knapek Edina, Varga Gabriella, Jeszenszky Szilvia)

A VB ÉREMTÁBLÁZATA

ARANY
EZÜST
BRONZ
Oroszország 4 4 1
Olaszország 4 1
Ukrajna 1 1 1
Kína 1 3
Magyarország 1 1
Japán 1
Egyesült Államok 2 3
Franciaország 2 1
Dél-Korea 1 1
Románia 1 1
Svédország 1
Németország 2
Dánia 1
Svájc 1
Tunézia 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik