Lovassport: Dobrovitz nyerte szombaton a négyes-fogathajtást

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.11.29. 22:56
Dobrovitz József nyerte meg a négyes-fogathajtók bemelegítő versenyszámát a Papp László Sportarénában zajló lovasvilágkupa szombati napján.

A 2004-ben csapatban világbajnok vecsési hajtó az első menetben még úgy is a leggyorsabb volt, hogy egy verőhibája miatt öt másodpercet hozzáadtak az idejéhez. A másodikban aztán a sportág legendája, Ijsbrand Chardon verhetetlen volt. Az egyéniben négyszeres világbajnok, a vk-sorozatban kétszer győztes holland hiba nélkül száguldott végig a pályán, de mivel elsőre három verőhibája is volt, így nem tudta megelőzni Dobrovitzot összesítésben.

Harmadikként a szabadkártyával induló ifjabb Dobrovitz József végzett, aki másodjára még apjánál is gyorsabb volt egy kicsivel. Mögötte a vk-t 2013-ban megnyerő, csapatban világbajnok holland Koos de Ronde negyedik, a vk-ban 2008-ban győztes német Christoph Sandmann ötödik és honfitársa, Georg von Stein hatodik lett, hetedikként pedig a szintén szabadkártyával versenyző Osztertág Márk zárt.

A díjugratók késő esti vk-minősítő versenyén 37 lovas állt rajthoz, közülük a lengyel Jaroslaw Skrzyczynski teljesítette leggyorsabban hibátlanul a pályát. Mögötte az osztrák Markus Stock zárt másodikként, a harmadik és negyedik helyen pedig magyar lovas végzett Krucsó Balázs és a hétszeres fogathajtó világbajnok Lázár Zoltán fia, ifj. Lázár Zoltán személyében.A sporteseményeken túl olyan világszínvonalú előadásnak is tapsolhatott az esemény közönsége, mint a francia Jean Francois Pignon szabad idomítású produkciója, amely egyszerre megható és látványos, amint egyetlen kényszerítőeszköz nélkül irányítja a lovakat. Emellett felléptek csikósok, huszárok, trükklovasok és persze délelőtt, amikor gyerekekkel telt meg a csarnok, volt póni galoppverseny is.

A vasárnapi program 8.10-től kezdődik, a négyes-fogathajtók vk-fordulóját 14 órától, míg a díjugratókét 17.15-től rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik