Teke-vb: Tóth Katalin kétszeres világbajnok lett

Vágólapra másolva!
2013.05.15. 14:56
Tóth Katalin duplázott a világbajnokságon: a Zalaegerszegen zajló teke-vb-n az U18-as tehetség megnyerte az egyéni versenyt, valamint összetettben is a világbajnoki dobogó tetejére állhatott. Tóth szerdai két aranyával így már négy éremnél tart a magyar válogatott a hazai rendezésű világversenyen. Korábban a Brancsek János, Nagy Gergő, Ifj. Horváth Péter, Farkas Ádám alkotta csapat lett ezüstérmes, majd Nagy Gergő sprint kategóriában bronzérmet szerzett.

Az újdonsült kétszeres U18-as világbajnok úgy gondolja, hogy egy kis szerencse is kellett az ő sikeréhez. „A felkészülésem jól sikerült, és felemelő érzés hazai pályán világbajnoki meccseket játszani. Persze sok mindennek jól kellett alakulnia ahhoz, hogy megszerezzem az első magyar aranyat ezen a vb-n.” – mondta Tóth Katalin.

Egyéniben Tóth mögött a szerb Veszna Boskov lett a vb-ezüstérmes, megelőzve a szlovén Tina Kresevicet. Összetettben – amely az egyéniben és a csapatversenyben elért eredményekből tevődik össze – Tóth Katalin 1216 fával végzett az élen, a horvát Klara Sedlar a vb-ezüstérmes (1203 fa), míg a bronzot a német Saskia Barth (1177 fa) viheti haza.

TEKE-VB, EREDMÉNYEK
U18-as női egyéni

1. Tóth Katalin (Magyarország) 622 fa
2. Veszna Boskov (Szerbia) 604
3. Tina Kresevic (Szlovénia) 601

U18-as női összetett
1. Tóth Katalin (Magyarország) 1216 fa
2. Klara Sedlar (Horvátország) 1203
3. Saskia Barth (Németország) 1177

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik