Magyar arannyal zárult a debreceni kontinensviadal

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.07.20. 17:28
null
Az aranyérmes magyar férfiváltó (Fotó: Szabó Miklós)
Aranyérmes lett a Marosi Ádám, Németh Róbert, Kasza Róbert összeállítású férfiváltó a Debrecenben rendezett öttusa Európa-bajnokság keddi záró napján.

A magyarok visszafogott kezdés után jó hajrával megnyerték a vívást, majd másodikak lettek a 3x100 méteres úszásban, ezzel két szám után is az élen álltak.

A lovaglásban ugyan némileg felzárkóztak rájuk a csehek, a litvánok és az ukránok, de még a 3x2000 méteres, lövészetekkel megszakított futást is elsőként kezdhették meg, igaz, korántsem jelentős – nyolc, 14, illetve 20 másodperces – előnyökkel.

A trió első tagját, Kaszát megelőzte az egyéniben győztes cseh David Svoboda, de a magyar versenyző jól kapaszkodott, ezzel kedvező helyzetben tartotta csapatát.

A másodikként futó, világbajnok Marosi aztán parádézott, 15 másodperces hátrányból csinált 30 mp-es előnyt, második körében már a nézőket ösztökélte nagyobb buzdításra, s a lelátón ülők partnerek voltak ebben. Németh jelentős előnnyel indult, aztán jól is lőtt, így az utolsó száz métert kissé kiengedve, egy magyar zászlóval a hátán tette meg.

A magyarok mögött végig nagy csata volt, sokszor változott a helyzet, végül a második helyen az ötödik pozícióból felfutó lengyelek, a harmadikon a litvánok végeztek. A férfi váltóversenyben kilenc csapat indult.

Az eredményhirdetés előtt Marosi Ádám köszönte meg a közönségnek a hatnapos buzdítást, szabadkozott a férfi egyéni versenyben elmaradt eredmények miatt, egyúttal örömét fejezte ki, hogy ezzel a keddi győzelemmel a magyar öttusa múltjához méltó eredményt sikerült elérniük.

A magyar válogatott ezzel Németország mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton. Mint ismeretes, váltóban győzött, a hagyományos versenyben pedig ezüstérmet szerzett a Gyenesei Leila, Tóth Adrienn, Kovács Sarolta összeállítású női csapat, emellett pedig ma aranyérmes lett a Marosi Ádám, Kasza Róbert, Németh Róbert férfiváltó.

 

FÉRFI VÁLTÓVERSENY
1. Magyarország (Marosi Ádám, Kasza Róbert, Németh Róbert) 6206 pont
(vívás: 43 győzelem/29 vereség/902 pont, úszás: 2:49.50 perc/1308 pont, lovaglás: 1100 pont, lövészet-futás: 21:16.29 perc/2896 pont)
2. Lengyelország (Bartosz Majewski, Symon Staskiewicz, Tomas Chmielewski) 6086
3. Litvánia (Edvinas Krungolcas, Justinas Kinderis, Tomas Makarovas) 6062
 AZ ÉREMTÁBLÁZAT VÉGEREDMÉNYE

ARANY EZÜST BRONZ
Németország 2 2 1
MAGYARORSZÁG 2 1
Csehország 1 1
Franciaország 1
Nagy-Britannia 1 1
Lengyelország 1 1
Litvánia 3
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik