Cselgáncs: Joó Abigél aranyérmet szerzett a bukaresti világkupán

Vágólapra másolva!
2010.06.07. 09:27
A pályafutása ötödik 78 kilós nemzetközi versenyén induló Joó Abigél harmadik aranyérmét szerezte, ráadásul a közepes erősségű ellenfelek eltángálása mellett két igen rangos riválist is legyőzött a bukaresti világkupaversenyen.

A magyar dzsúdós a negyeddöntőben a főiskolás vb-3. kínai Csö Huj-csang ellen nyert. Ez volt az egyetlen partija, amely nem ért véget idő előtt, hanem három jukóval nyert Joó Abigél. „Kicsit el is fáradtam a kínai ellen, ráadásul hamar következett az elődöntő, de ott szerencsére nem volt probléma" – mondta Joó Abigél, akire a döntőben a tavalyi vb-ezüstérmes ukrán Marija Priscsepa várt, s az áprilisi Európa-bajnokság elődöntőjéhez hasonlóan ezúttal is a magyar volt jobb. „A döntő előtt kicsit tartottam az ukrántól, de eltelt egy-két másodperc, s éreztem, ha a múltkor sikerült, most is legyőzhetem, és így is történt" – mondta Joó Abigél.

Mialatt a hölgyek Bukarestben (Joó Abigél aranya mellett szombaton Karakas Hedvig szerzett bronzérmet) dzsúdóztak, a férfiaknak Madridban volt jelenésük, a vk-viadal második napján Csoknyai László (81 kg), Farkas Bálint (100 kg) és Hadfi Dániel (100 kg) is a 16 között búcsúzott.

 

 CSELGÁNCS-VK, VILÁGKUPAVERSENYEK
NŐK, BUKAREST, A MAGYAROK EREDMÉNYEI
78 kg. 1. forduló: Joó Abigél erőnyerő. 2. forduló: –Vlad (román) 10:0. Negyeddöntő: –Csö Huj-csang (kínai) 5:0. Elődöntő: –Heiz (német) 10:0. Döntő: –Priscsepa (ukrán) 10:0
 
FÉRFIAK, MADRID, A MAGYAROK EREDMÉNYEI
81 kg. 1. forduló: Csoknyai László–Popovics (ukrán) 10:0, Bürgés Milán–Vaszilenko (ukrán) 0:10. 2. forduló: Csoknyai–Casasayas (spanyol) 10:0. 3. forduló: Csoknyai–Ovcinnikovs (lett) 0:5.
100 kg. 1. forduló: Farkas Bálint, Hadfi Dániel erőnyerő. 2. forduló: Farkas–Silva (portugál) 10:0, Hadfi–Lindner (osztrák) 7:0. 3. forduló: Farkas–Ferjan (szlovén) 0:10, Hadfi–Pálkovács (szlovákiai) 0:7

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik