Birkózás: a liga tagjai Ritter Árpád elnökké választása mellett protestáltak

Vágólapra másolva!
2010.01.15. 14:38
Pénteken ülést tartott a Magyar Birkózóliga, és a jelenlévők egy emberként sorakoztak fel Ritter Árpád mögött, aki a jövő szombati közgyűlésen csatába indul az elnöki posztért.

A mai megbeszélésen közel ötven birkózó vett részt, köztük a múlt és a jelen több kiválósága. Néhányan közülük fel is szólaltak, s ők kivétel nélkül mind Ritter mellett tették le a voksukat a szövetségben 1992 óta elnöklő Hegedüs Csabával szemben, aki több felszólalónak edzője, szövetségi kapitánya volt annak idején.

Az ülésen Polyák Imre, Varga János és Növényi Norbert személyében olimpiai bajnokok protestáltak Ritter megválasztása mellett, de fenntartások nélkül csatlakozott hozzájuk ötkarikás ezüstérmesként Komáromi Tibor és Bárdosi Sándor is. Az érvek között az szerepelt, hogy a sportágnak feltétlenül megújulásra van szüksége, hiszen az eredmények, valamint az utánpótlás helyzete ezt indokolttá teszik.

A megbeszélésen ott volt többek között Tóth István, Kovács István, Rácz Lajos világbajnok, vagy éppen a jelent képviselve Aubéli Ottó, világbajnoki és Európa-bajnoki bronzérmes.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik