„Londonban már az érem is meglesz" – ígéri Gyurta Dániel

Vágólapra másolva!
2008.10.09. 01:42
Október 9-én, csütörtökön a Nemzeti Sport Online ismét SztárChattel jelentkezett. Olvasóink ezúttal a 200 méteres mellúszás athéni ezüstérmesét és pekingi ötödik helyezettjét, Gyurta Dánielt kérdezhették. A legérdekesebb kérdésekből (no meg válaszokból) készült válogatást itt olvashatják, a teljes chat szövegét pedig itt érhetik el!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS OLVASSA EL GYURTA DÁNIEL VÁLASZAIT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS OLVASSA EL GYURTA DÁNIEL VÁLASZAIT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS OLVASSA EL GYURTA DÁNIEL VÁLASZAIT!
KATTINTSON A KÉPRE, ÉS OLVASSA EL GYURTA DÁNIEL VÁLASZAIT!

– Szia Dani! Először is szeretnék gratulálni a szép eredményeidhez! Remélem a londoni olimpián már te leszel az aranyérmes!:) Hány olimpián akarsz még indulni? És mit szólsz ahhoz, hogy 2010-ben ismét Magyarország rendezheti az EB-t? Előre is köszi a válaszodat és további sok sikert kívánok! (Judit)

– Szeretettel köszöntök mindenkit! Szerintem még két olimpia van bennem. Nagyon örülök annak, hogy 2010-ben ismét Budapest rendezi az úszó Eb-t, s remélem, ami 2006-ban nem sikerült, azt tudom pótolni két év múlva.


– Mindent elértél, amit akartál? Mikor szeretnéd abbahagyni? Hajrá Dani!!! (Ricardo)

– Amit akartam, az egy érem volt Pekingből, és 2:10-en belül úszni 200 mellen. Ez mindháromszor sikerült, az érem sajnos nem. Nem vagyok csalódott, hiszen Londonban már az érem is meglesz.
A 2016-os olimpia után.

VIDEÓINTERJÚ A SZTÁRCHAT UTÁN



– Azt nyilatkoztad az olimpia előtt, hogy te leszel a legeredményesebb magyar úszó Pekingben. Emlékszel erre? (pipacs)

– Igen, emlékszem, csak ezzel motiváltam magam, nem sokon múlt. És már nem kell sokat várni, hogy megvalósuljon.

– Ma Magyarországon a Kőbánya SC-ben úsznak a legsikeresebb úszók. Nem érzed úgy, hogy neked is köztük lenne a helyed? (mandula)

– Szerintem nem azon múlik, hogy milyen egyesületben úszom, hanem azon, hogy hogy sikerül a felkészítés és milyen viszonyban vagyok az edzőimmel. Jelenleg jól érzem magam Széles Sándor csapatában, ahol öcsémmel és a Gercsák testvérekkel készülünk a versenyekre.

– Szia, gratulálok az eddigi sikereidhez! Ha ilyen ütemben fejlődik az úszósport, szerinted mennyit lehet még javítani a mostani világrekordokon? És reálisak ezek az időeredmények? (csiga47)

– Az időeredmények reálisak, az elmúlt tíz évben rengeteget fejlődött az úszósport, bejött ez az ún. cáparuha, és ez nagyon sokat dobott az időeredményeken. Szerintem most már nem fognak ilyen ütemben fejlődni az időeredmények.

– Mit szólsz ahhoz, hogy újravizsgálják a pekingi doppingmintákat? (tibi01)

– Nekem nincs félnivalóm, úgyhogy akik doppingoltak, azok tartsanak attól, hogy vizsgálódnak.

– Szia Dani! Az úszás mellett mivel töltöd szívesen az idődet? Továbbtanulás terén mik a terveid? (Kati)

Amikor edzéseim vannak, próbálok minél több időt pihenéssel tölteni, amikor van egy kis szabadidőm, akkor pedig a barátok, család, barátnőm, és a rali autósport világában tevékenykedni. Most kezdtem a Heller Farkas főiskolát gazdaság és menedzsment szakon. Volt meghívásom külföldre is, Európába és Amerikába is egyaránt, de egyelőre még az elkövetkezendő pár évben még itthon szeretnék úszni. De a külföldi lehetőségeim is megvannak arra, hogy ha bármi probléma adódik itthon, akkor nem ijedek meg.

– Hello Dani! Két kerék vagy négy kerék? Van autód/motorod? Milyen? Szeretsz vezetni? Nem próbálnád ki magad esetleg a technikai sportok világában? (hummer)

– Négy kerék, inkább autópárti vagyok. Imádok vezetni, két éve van jogosítványom, és két éve folyamatosan, ahova csak tehetem, autóval megyek. Saját autóm nincs, szponzori autóm volt másfél évig, és remélem, hogy most is lesz.

Szia Dani, az látszik, hogy nagyon jó hajrás vagy de a táv első fele egy laikus szemével nézve is nem az igazi pedig ha a táv első felében ott úsznál az elsőkkel akkor a világon senki sem tudna a nyomodba érni és utcahosszal nyernél. Ezzel kapcsolatban beszéltél az edződdel? Mire jutottatok? Sok sikert,hosszú szép karriert és olimpiai aranya(ka)t kívánok neked. (anonim2008)

– A táv 200 méter, hiába kezdi el valaki az első százon, hogy ha a második felét nem bírja. Próbálom minél jobban beosztani az erőmet, s elég sokszor be is vált.

Megpróbálsz más számokat is a jövőben? Ha igen miket? Esetleg váltót? (anonim2008)

– Maradok a mellszámoknál, 100 és 200 méter, és úgy érzem, hogy pár éven belül jó kis magyar vegyes váltónk lesz, mondjuk a budapesti Eb-re.


Szerinted milyen idővel lehet nyerni Londonban 200 mellen? (burdell)

– Szerintem 2:06-tal lehet nyerni Londonban.

– Szia Dani! Gratulálok a Pekingben úszott hatalmas idődhöz! Szeretném megkérdezni, - annak kapcsán, hogy a hírekben megjelent, Jedrzejczak a Kőbányában szeretné folytatni az úszást - hogy fogadnád, ha holnap Kitajima megkeresné Széles Sándort, hogy ezentúl nála szeretne úszni, örülnél neki, vagy inkább zavarna? Egyébként van megfelelő edzőpartnered? (gobarka)

– Köszönöm a gratulációt, hallottam, hogy Jedrzejczak Kőbányán fog készülni. Ha Kitajima megkeresné az edzőmet, biztatnám azzal, hogy fogadja és készüljek vele az edzéseken. Szerintem erre kicsi az esély, Kitajima nem fog iderepülni Japánból.

– Szia! Gratulálok az 5. helyedhez! Nem érzed csalódásnak az olimpiai csúcs után? Mit gondolsz, lehet esélyed aranyra Londonban? (balazs)

Köszönöm a gratulációt! Kicsit csalódott voltam a döntő után, mivel ha az előfutamban úszott időmet nézem, akkor egy ezüstérmet otthagytam Pekingben. De a sport az ilyen, úgy érzem, az idő nekem dolgozik, és Londonban minden esélyem megvan arra, hogy a dobogó legfelső fokára álljak.

– Szia!!! Nem gondolod,hogy egy kicsit visszaesett a formád az utóbbi időben????? (Máté)

– Nem gondolom. Négy éve tudtam 2:10.75-öt, most tudok 2:08.68-at. Szerintem ez nem visszaesés.

– SZIA DANI!!!Gratulálok eddigi erdményeidhez!!!További sok sikert, mi a véleményed Phelspről, és tényleg annyira jó ez az új úszódressz? Sok sikert!!!!! (zoli)

– Michael Phelps jelenleg a legjobb úszó a világon, és az hogy Pekingben nyolc aranyat nyert, fantasztikus dolognak tartom. Ez az új úszódressz nagyban hozzájárul ahhoz, hogy gyorsabban lehessen úszni, ezért is volt idén ez a rengeteg világ- és Európa-csúcs.

Szia Dani! Nem érzed néha magad úgy, hogy most az egészet abbahagynám a francba, nem kell már nekem ez az állandó leterheltség, nincs időm semmire, véget vetek ennek-és abbahagyom. Mi segít ilyenkor átbilleni a másik oldalra? (A.X)

– Néha megfordul a fejemben az, hogy minek is kell ez nekem, amikor mondjuk reggel 4.50-kor csörög az óra, s tudom, hogy egy háromórás edzés vár rám. Akkor el szoktam gondolkodni, hogy miért is, de olyankor segít az, hogy látom magam előtt a célt, amit el akarok érni.

– Szia! Nagy tehetségnek kiáltottak ki téged,ezt mikor fogod bizonyítani egy olimpiai aranyéremmel? (mesziadam)

– Szerintem már bizonyítottam az olimpiai ezüstéremmel és a két Európa-bajnoki aranyéremmel. Az, hogy még olimpiai aranyat nem nyertem, ez a jelenlegi állapot, még két olimpia bennem van, és nyolc év alatt ez még sikerülhet.

– Milyen érzés olimpiai bajnoknak lenni ? (geriking)

– Remélem, hogy 2012 után fogok tudni válaszolni erre a kérdésre. Biztos fantasztikus!

Nagyon szépen köszönök minden kérdést! Remélem, hogy mindenkinek tudtam válaszolni.
Sziasztok!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik