Fináléba jutott a magyar férfi kardcsapat Szentpéterváron

Vágólapra másolva!
2007.10.06. 14:01
Döntőbe jutott a magyar férfi kardcsapat a Szentpétervágon zajló vívó-világbajnokságon. A Nemcsik Zsolt, Lontay Balázs, Szilágyi Áron, Decsi Tamás összeállítású válogatott a Koreai Köztársaság, Oroszország, és Ukrajna legjobbjait legyőzve harcolta ki a fináléba kerülést, ahol a franciákkal küzdenek meg az aranyéremért.
Nemcsik Zsolt (jobbra) a hátán viszi a magyar csapatot
NS-archív (Farkas József)
Nemcsik Zsolt (jobbra) a hátán viszi a magyar csapatot
Nemcsik Zsolt (jobbra) a hátán viszi a magyar csapatot
NS-archív (Farkas József)
Nemcsik Zsolt (jobbra) a hátán viszi a magyar csapatot

A magyar csapat a legjobb tizenhat között a koreaiakkal találkozott, és elsősorban Nemcsik Zsolt remeklésének köszönhetően (plusz kilences mutatóval zárt) továbbjutott.

Az elődöntőbe jutásért aztán következhettek az oroszok, és azt az összecsapás előtt tudni lehetett, hogy az ellenfél az esélyesebb a papírforma szerint.

Ettől függetlenül nem remegett meg a mieink keze nem remegett meg, és végig parádésan küzdöttek a magyar fiúk. A négyből ketten is remekeltek, hiszen Nemcsik Zsolt plusz hatos mutatója önmagáért beszél, és a tizenhét esztendős Szilágyi teljesítményéről mindent elárul, hogy 8-3-ra megverte az egyéniben ötszörös aranyérmes, Szentpéterváron is győztes Sztanyiszlav Pozdnyakovot.

A mieink végül egyetlen tussal, 45-44-re megnyerték a mérkőzést.

A fináléba kerülésért Nemcsikéknek az ukránokon kellett túljutniuk, és végig vezetve meg is tették ezt. Igaz a találkozó végéhez közeledve egyszer négy pontra is csökkent a magyar válogatott előnye, azonban Nemcsik végül megoldotta a feladatot és döntőbe jutottak a mieink.

A 15:30-kor kezdődő fináléban Magyarország ellenfele a francia csapat lesz, amely a negyeddöntőben a kínaiakat győzte le, az elődöntőben, pedig tizenhat ponttal verte Olaszország legjobbjait.

VÍVÓ-VILÁGBAJNOKSÁG, FÉRFI KARD, CSAPATVERSENY

ELŐDÖNTŐ
Magyarország Ukrajna 45-39
NEGYEDDÖNTŐ
Magyarország Oroszország 45-44
A LEGJOBB 16 KÖZÖTT:
Magyarország Koreai Köztársaság 45-40
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik