TCR World Tour: Michelisz nyert, és fontos lépést tett meg a bajnoki cím felé

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2023.11.18. 06:45
null
Michelisz elsőként szelte át a célvonalat Makaóban (Fotó: Twitter/)
Michelisz Norbert aratott győzelmet a TCR World Tour utolsó versenyhétvégéjének első futamán Makaóban, amivel fontos lépést tett meg a bajnoki cím felé. Mögötte Néstor Girolami és Robb Huff szelte át a célvonalat, míg az első ötöst Mikel Azcona és Frédéric Vervisch tette teljessé. Yann Ehrlecher hatodikként futott be.

 

 

 

Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a pénteki időmérőn Makaóban, aminek révén nemcsak visszavette a vezetést az egyéni összetettben, hanem remek esélye is nyílt rá, hogy élről rajtolva tovább növelje az előnyét a vasárnapi, utolsó verseny előtt. Noha a második helyre a csapattárs, Mikel Azcona kvalifikálta magát, a spanyolt utólag megbüntették Rob Huff feltartása miatt, és így visszaszorult az ötödik pozícióba.

A Hyundai magyar versenyzője tehát már a kezdés előtt elvesztette a hátvédjét, ráadásul pont a közvetlen rivális, a hatpontos lemaradással induló Yann Ehrlacher örökölte meg a második rajtkockát, ami izgalmas rajtot vetített előre. A második sorban Néstor Girolami, valamint a bajnoki összetett tízpontos hátránnyal harmadik Huff foglalhatott helyet.

Michelisznek már az utolsó összecsapás előtt lehetősége volt bebiztosítani a címét, igaz, ehhez szükség lett volna vetélytársak balszerencséjére is, hiszen a 6-ról 30 pontra kellett volna növelnie az előnyét a legközelebbi rivális előtt.

A rajtprocedúra a megelőző motorversenyen történt balesetek miatt több mint 30 perces csúszással vette kezdetét. Michelisz jól rugaszkodott el, és sikerült megtartania a vezetést, mögé Girolami, Huff, Azcona és Frédéric Vervisch sorrendben sorolt be az első ötös, míg Ehrlacher egészen a 9. pozícióig csúszott vissza.

Noha a franciának rövidesen sikerült Santiago Urrutia és Thed Björk mellett is elmennie, majd nem sokkal később Ma Csing-huát is maga mögé utasította, ezt követően megakadt a visszazárkózása, és már nem tudott újabb pozíciót javítani. Előrébb eközben Azcona támadta Huffot a harmadik helyért, a hosszú körökön át tartó szoros párharcból végül a brit került ki győztesen, így a spanyolnak meg kellett elégednie a negyedik helyezéssel.

Bár Girolami viszonylag egész verseny során közel tudott maradni Micheliszhez, nem került igazi előzési helyzetbe, így a Hyundai magyar versenyzője magabiztosan szelte át elsőként a célvonalat, és tett meg fontos lépést a bajnoki cím felé. Michelisz 18 pontra növelte az előnyét Huff előtt, míg a harmadik helyre visszaszoruló Ehrlacher lemaradása 20 pontra duzzadt az utolsó futam előtt.

Másodikként tehát Girolami szelte át a célvonalat, majd Huff, Azcona, Vervisch, Ehrlacher, Ma, Björk, Urrutia és John Filippi tette teljessé az első tízes sorát, aminek értelmében utóbbi várhatja az élről az első verseny végeredménye alapján részben fordított rajtrácsos második futam rajtját, amelyen adott versenyző összesen 30 pontot szerezhet.

Az éllovas Michelisz a győzelem után a tizedik, a második Huff a nyolcadik, míg a harmadik Ehrlacher az ötödik rajtkockából rugaszkodhat el a mindent eldöntő összecsapáson.

Folytatás vasárnap 3 óra 20 perckor a második és egyben utolsó versennyel.

A bajnokság állása 19 verseny után
1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 428 pont
2. Rob Huff (brit, Audi) 410 pont
3. Yann Ehrlacher (francia, Lynk & Co) 408 pont
4. Mikel Azcona (spanyol, Hyundai) 331 pont
5. Néstor Girolami (argentin, Honda) 330 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik